Pandèmia mundial

La Generalitat vol allargar les mesures més enllà del dia 7

La Generalitat vol allargar les mesures més enllà del dia 7

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, s’ha mostrat partidari d’allargar “el gruix de les mesures” de restricció més enllà del 7 de febrer. En una entrevista a TV3, es va mostrar partidari de mantenir el toc de queda nocturn, el confinament municipal i les restriccions al comerç i la restauració, tot i que va puntualitzar que “podem fer alguna obertura, ho estem pensant”. Amb tot, va detallar que aquesta era la seva opinió i que no hi ha una decisió presa.

A més, va afirmar que si la variant britànica comporta un alt increment de casos s’hauran de prendre “mesures més dràstiques”. D’altra banda, va avalar l’ús de mascaretes de tela sempre que estiguin “homologades” i no va descartar que això pugui canviar en el futur.

Argimon va explicar que l’evolució de les dades epidemiològiques anirà guiant si es relaxen o no les mesures en el futur i va confiar que la campanya electoral no interferirà en la presa de decisions. Entre les actuals, va augurar que també es mantindrà la formació telemàtica en l’educació postobligatòria.

El secretari va valorar que es manté la tendència a la baixa de contagis però va apuntar que disminueix “a un ritme lent”. A més, va posar aquestes bones dades “en quarantena” per la situació de l’entorn i els efectes que pugui provocar la variant britànica. En tot cas, va assegurar que caldran moltes setmanes per aconseguir reduir notablement els malalts a l’UCI i per això va afirmar que s’haurà d’estar “un temps” amb mesures restrictives.

Altrament, i sobre el 14-F, va insistir que no hi ha el millor escenari sanitari per anar a votar però va afirmar que si finalment les eleccions se celebren el 14, s’ha d’“estimular” la participació. En tot cas, va lamentar que no s’hagin buscat altres mesures per evitar que els contagiats i els infectats hagin d’anar a votar presencialment i va recomanar potenciar al màxim el vot per correu.

tracking