Pandèmia mundial

Grau Roig i Arcalís tancaran a les dues a partir de dilluns

EMAP necessitarà capital privat per afrontar les inversions necessàries i mantenir el bon nivell

Grau Roig i Arcalís tancaran a les dues a partir de dillunsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Grandvalira reduirà el seu horari a partir de dilluns i tancarà les pistes que té obertes a les dues del migdia. Així ho van fer saber des de la companyia a les escoles que, amb aquests canvis, han hagut d’adaptar els horaris de l’esquí escolar. Per contra, Vallnord-Pal Arinsal manté els actuals horaris d’obertura, almenys durant tota la setmana vinent.

Capital privat a EMAP

L’entrada de capital privat a EMAP es produirà més d’hora que tard. Així s’extreu de les paraules de la presidenta de la societat gestora de les pistes d’esquí de Vallnord-Pal Arinsal, Olga Molné, que va indicar que “el comú no té prou pulmó per assumir les grans inversions que necessita l’estació per tal de mantenir el nivell i que no es quedi endarrere”. La presidenta d’EMAP i cònsol major de la Massana va fer aquesta afirmació durant el consell del comú que es va celebrar ahir al matí.

No obstant això, Molné va aprofitar per recordar que l’entrada de capital extern, en major o menor grau, era una de les opcions que la corporació tenia sobre la taula des de l’inici del mandat. Cal recordar que el 25 de gener passat el comú va aprovar dotar amb tres milions d’euros extraordinaris EMAP, per tal de poder fer front a totes les despeses generades de no poder tenir les instal·lacions de Vallnord-Pal Arinsal de manera normal. Precisament, Molné també va parlar de com s’està gestionant el dia a dia durant la pandèmia i va afegir que “ara ens centrem a trobar solucions a la viabilitat perquè no hem pogut obrir”. No obstant això, va deixar clar que des de la corporació “treballem en pa­ral·lel en la privatització i en el projecte d’inversions 2020-2040”.

La situació dels instructors d’esquí és una altra de les problemàtiques que està sobre la taula de les cònsols. Cal recordar que el dia 21 els monitors amb residència al país i que habitualment treballaven a Vallnord-Pal Arinsal es van concentrar i van fer una recollida de signatures per tal de denunciar la situació per la qual estan passant i van instar a trobar solucions.

Sobre aquesta situació en va parlar la cònsol menor, Eva Sansa, que va explicar la situació dels monitors, i va recordar que després de la concentració que hi va haver a la plaça dels Arínsols, es van reunir amb quatre representants del col·lectiu. “Estem treballant intensament per tal de poder millorar la situació i trobar un resultat positiu a la demanda dels temporers i veure si es poden acollir als ERTO”, va manifestar Sansa.

tracking