Pandèmia mundial

Andorra demana a França integrar-se a nivell de mobilitat

La mesura anunciada per Jean Castex ha encès les alarmes ja que reduiria considerablement l'arribada de turistes

França exigirà una PCR negativa per entrar al paísFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França demanarà una PCR negativa a qualsevol persona que provingui de la UE. Així ho va anunciar el primer ministre francès, Jean Castex, en una roda de premsa ahir a la tarda, després de la reunió del consell de Defensa, que el president gal i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, va convocar a l’Elisi. Cal recordar que aquesta mesura, ara per ara, només es demanava a qui arribés en avió. No obstant això, a partir de la mitjanit d'avui aquesta mesura serà obligatòria per a tothom, amb l’excepció dels treballadors fronterers.

Una situació que inclou Andorra i que va encendre totes les alarmes del país, ja que reduiria a la mínima expressió l'arribada de visitants francesos. Fonts properes al Govern han confirmat al Diari que s'està en converses constants tant amb l'ambaixada com amb les autoritats de l'Elisi per tal que es pugui considerar el Principat integrat a França a nivell de mobilitat i no sigui necessària la PCR per moure's.

Més conseqüències

Una altra de les conseqüències que tenen les mesures que va anunciar el primer ministre gal és el fet que França vetarà l’entrada de persones al seu país que no siguin provinents d’estats membres de la Unió Europea, amb l’excepció d’aquells casos que siguin considerats “imperatius”.

Aquesta és una de les principals mesures que va anunciar Castex per tal de poder controlar la tercera onada de contagis de Covid-19 que està patint França, especialment a causa de les noves variants fruit de les mutacions del virus. A més a més, i acompanyant la restricció d’entrada al país per part de les persones que procedeixin de països externs a la UE, hi ha el tancament de les superfícies comercials no alimentàries de més de 20.000 metres quadrats.

“La situació sanitària està més ben controlada a França que no pas als nostres veïns”, va afirmar Castex, justificant l’enduriment de les condicions per tal d’accedir a territori francès. Cal recordar que a dia d’avui encara hi ha més de 27.000 persones ingressades per coronavirus, 3.000 de les quals a la unitat de cures intensives. En relació amb la possibilitat que el veí del nord adopti un nou confinament total, el primer ministre va manifestar que “els pròxims dies seran determinants”, però va comentar que, atesa la situació sanitària que hi ha al país actualment, “tenim encara una oportunitat per evitar-ho”.

Finalment, el primer ministre va remarcar que els controls per part de la gendarmeria seran molt més intensos per tal d’aconseguir que es redueixin al màxim les interaccions socials i tallar d’aquesta manera l’avenç de les noves variants de la Covid-19.

tracking