Finances

Fitch Ratings referma la nota d'Andorra en BBB+ i perspectiva estable

L'agència d'avaluació destaca que el Principat té la capacitat d'absorbir la crisi sense efectes negatius en la macroeconomia a llarg termini

Fitch Ratings preveu una caiguda del 50% de turistes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'agència d'avaluació Fitch Ratings ha refermat el ràting d'Andorra en BBB+ amb perspectiva estable, com ja va fer a l'agost passat. En la nota publicada ahir al vespre, es valora positivament l'entrada a l'FMI e passat octubre, i es posa en relleu la xarxa de seguretat per al país i l'accés a assitència tècnica en diverses aspectes.

Fitch Ratings destaca que la dependència del sector turístic i els rebrots que hi han hagut de la pandèmia, tindrà com a resultat una recessió econòmica el 2020. Tot i això, l'agència considera que Andorra té la capacitat d'absorbir sense efectes negatius en la seva macroeconomia a llarg termini aquesta crisi, que afecta a la gran majoria de països del món.

A més, l'agència assenyala en la nota que l'augment de l'atur ha estat modest, tot i la contracció econòmica. Segons Fitch Ratings, aquest fet es dona a les polítiques d'ocupació a curt termini del Govern. També destaquen que ladespesa ha patit un augment limitat tot i els significatius paquets d’ajuda econòmics aportats per l'executiu.

Finalment, Fitch Ratings lloa la tasca de diversificació del deute andorrà i valora positivament les polítiques d'internacionalització, que permeten allargar el venciment promig del deute.

tracking