Justícia

El Superior redueix a tres anys la pena al sanitari que va fer una fel·lació

La sala penal manté la inhabilitació de l’home durant vuit anys i la condemna condicional

El Superior redueix a tres anys la pena al sanitari que va fer una fel·lacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior ha estimat de forma parcial el recurs d’apel·lació presentat per la representació lletrada de l’auxiliar d’infermeria que va fer una fel·lació a un pacient acabat d’operar d’apendicitis a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Així doncs, la sala penal va notificar ahir la sentència que redueix a tres anys de presó ferma la condemna pel delicte major d’actes sexuals sense consentiment sobre una persona especialment vulnerable per raó de la seva malaltia o situació. El Tribunal de Corts va condemnar l’home a sis anys de presó ferma el setembre passat, en considerar que la víctima es trobava en un estat postoperatori i no era conscient del que succeïa al seu voltant.

Tanmateix, el Superior va mantenir la pena de dos anys de presó condicional pels tocaments previs a l’accés carnal, la inhabilitació de l’acusat per un període de vuit anys, la prohibició d’entrar en contacte amb la víctima durant deu anys i el pagament de 2.250 euros al perjudicat pels perjudicis morals que va sofrir a causa de l’acte sexual, el qual haurà de fer efectiu subsidiàriament el Servei Andorrà d’Atenció Sani­tària.

La reducció de la pena es dona per l’al·legat realitzat per l’advocada del condemnat, qui el mes de desembre va manifestar davant la sala penal que la víctima no havia pogut acreditar el seu relat i que, en conseqüència, no es podia demostrar que no hi hagués consentiment, sinó que “simplement no va dir res”. A més a més, la defensa va posar de manifest que al pèrit mèdic judicial, qui en primera instància va donar credibilitat al testimoni de la víctima, no se li havien facilitat ni la denúncia presentada davant de la policia, la qual es va efectuar dies després dels fets, ni la queixa per escrit que es va fer a l’hospital. Finalment, la lletrada de l’auxiliar d’infermeria va remarcar que no s’havia realitzat cap mena de prova i que, en casos com aquests, “sempre hi ha restes salivals”.

L’advocada també va al·legar que “la víctima en tot moment es trobava conscient i tenia capacitat de defensa”, per la qual cosa va intentar descavalcar la part de la indefensió que va provocar que la pena acabés sent de vuit anys.

Els fets van tenir lloc l’agost del 2015, quan el condemnat encara treballava a l’hospital, del qual va ser acomiadat després de ser denunciat. Durant la vista oral la víctima va declarar que durant la primera nit després de la intervenció el penat va entrar a l’habitació i li va tocar el penis per sobre dels llençols. “Em va dir: que gran que la tens, te l’he vista tota”, va exposar. L’endemà al vespre l’auxiliar va tornar a l’habitació i li va fer una fel·lació interrompuda.

DISMINUÏDA A UN ANY LA PENA A L'HOME QUE VA ROBAR UN COTXE

La sala penal va notificar ahir la sentència que redueix a un any de presó ferma la condemna dictada per Corts a l’andorrà més habitual de la banqueta. L’home, que es troba ingressat a la Comella, va llogar el 2016 un vehicle a nom d’una altra persona i el va deixar com a penyora a un venedor de joies de Lleida a l’espera de poder-li pagar el deute contret. La sentència de Corts el condemnava a dos anys de presó ferma i al pagament de 6.035 euros a l’empresa perjudicada pel robatori de la furgoneta, però el Superior ha estimat parcialment el recurs d’apel·lació presentat pel lletrat del penat. Així doncs, també ha disminuït l’import de la indemnització pel vehicle de lloguer que va sostreure a 1.659 euros i ha revocat l’agreujant de reincidència pel delicte major.

tracking