Justícia

El grup del 'broker' Sapiña no té cotxes de gamma alta

Són marques de qualitat mitjana i només el cap de l’empresa tenia un Nissab GTR i un Mercedes

El grup del 'broker' Sapiña no té cotxes de gamma altaPOLICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vuit joves que vivien a la house trading que pagava el broker Santiago Sapiña no tenien en propietat vehicles de luxe, com s’afirmava en el comunicat conjunt que van fer dijous diferents cossos policials (andorrà i espa­nyols), sinó que la majoria eren utilitaris de marques populars com Seat, Volkswagen, i molts d’ells comprats de segona mà abans del 2018. Els mossos d’esquadra i la guàrdia civil van iniciar el 2020 la investigació sobre el funcionament de GNZ Academy, l’empresa de Sapiña que oferia cursos virtuals per fer inversions i triomfar, i que ha estat objecte de denúncies per alguns clients que s’han sentit estafats.

Els dos vehicles de major gamma són els del cervell de la presumpta trama, un Nissan GTR i un Mercedes AMG (també d’ocasió), segons fonts properes al cas. En el comunicat que van fer públic els cossos policials –hi ha secret de sumari– es va precisar que la suma total dels actius recuperats in situ tenint en compte diners FIAT i diverses criptomonedes –Bitcoin, Ethereum, Ripple, OmiseGo, etc.– ascendeix a uns 70.000 euros i van ser intervinguts diversos comptes bancaris vinculats a l’organització.

Els joves vivien en un xalet adossat propietat del pare d’un ex-ministre liberal, i mai aixecar les sospites dels veïns, ja que portaven una vida normal i mai van ser motiu de queixes per problemes veïnals.

Les mateixes fonts van assegurar que estan convençudes que els joves es dedicaven exclusivament a promocionar a les xarxes els cursets virtuals, aliens a les possibles actuacions il·lícites del seu cap. Tots estan estan en llibertat sense acusacions.

tracking