Treball

Claude Benet denuncia una multa de 7.000 euros per "dos documents no signats"

L'exministre crítica els imports que ha de pagar la seva acadèmia de llengües per la manca del certificat de seguretat i no haver fet contracte a una treballadora, tot i respectar totes les condicions

Claude Benet denuncia una multa de 7.000 euros per "dos documents no signats"Facebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exministre de Turisme del Govern de Jaume Bartumeu, Claude Benet, ha denunciat a través del seu compte de Facebook dues multes que ha rebut la seva acadèmia de llengües per un valor total superior als 7.000 euros. En el vídeo de més de sis minuts, explica que va contractar una dona per fer de professora de francès, amb qui va "cometre l'error" de no fer-li signar un contracte. La professora, que "evidentment estava declarada a la CASS" i "les condicions se li van respectar sempre", els va demanar que li avancessin el sou del mes següent ja que es trobava en precarietat econòmica. Al cap de sis mesos, li van comunicar que no podien seguir mantenint la condició d'anar-li pagant de dos mesos en dos mesos i li van explicar que rebria la nòmina mensual. Amb tot, ella va renunciar a la feina davant del canvi i va anar a denunciar-ho al servei d'Ocupació i Treball.

Una vegada es va dur a terme la inspecció, Ocupació va incoar un expedient per la manca de contracte. A més, en fer la inspecció van veure que no tenia el certificat de seguretat al treball. "M'havien demanat 50 hores de formació presencial en el seu moment, cosa que no vaig poder fer", explica Benet, que puntualitza que "tot i no tenir el certificat, la seguretat és una cosa que hem tingut sempre molt present", i mostra els extintors, les llums d'evacuació i les classes.

Com a conseqüència de la manca del contracte amb la treballadora i el certificat, va rebre primer una multa de 1.100 euros i posteriorment una altra de 6.055 euros. "Per dos documents no signats, sobre aspectes que no es deixen de respectar totes les condicions, em tocarà pagar 7.000 euros", lamenta Benet, que acaba amb una crítica a l'Administració. "Jo he treballat amb ells i i hi ha gent molt maca i interessant, però hi ha gent que no té absolutament cap sensibilitat ni cap mirament i fins i tot diria que no fan la feina com cal ja que no he vist mai cap inspector", indica.

tracking