x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
França

Un euro per passar un cartró de tabac

El cap de divisió de duanes de Tolosa destaca les dures condicions dels contrabandistes que venen des d'Andorra i que pertanyen a xarxes molt organitzades
Els cartrons requisats per la duana francesa aquesta passada matinada.

Una vintena de contrabandistes francesos abandonen 350 quilos de tabac

Part dels cartrons requisats per la duana francesa aquesta setmana.

DR Douanes
Actualitzada 29/01/2021 a les 17:39
"Venen des d’Andorra. El tabac creua les muntanyes carregat a les esquenes dels homes, les mules. Són caminants pagats al voltant d’un euro per cartró, cosa que és molt poc, i van poc equipats, tot i que caminen per la muntanya almenys de 6 a 8 hores. Després, baixen i porten els paquets a les ciutats". Així descriu el cap de divisió de duanes de Tolosa, Lucien Hariot, com actuen les xarxes de contraban de tabac entre Andorra i França en una entrevista a l'emissora francesa Sud Radio. El càrrec duaner francès ha fet les declaracions després de la requisació "excepcional" que es va fer aquesta setmana de 18.000 paquets, valorats en uns 180.000 euros, a 25 contrabandistes que els havien abandonat per tal de fugir de les autoritats.

Hariot ha explicat que "vam exectuar un gran dispositiu", i que la prioritat dels contrabandistes "era passar el tabac", però "entre la seva llibertat i el tabac van preferir abandonar els feixos i fugir". A més, ha indicat que els paquets van ser confiscats i seran destruiran per via d'incineració.

Finalment, ha assenyalat que "actualment fem front a xarxes molt organitzades. Són xarxes criminals de múltiples targetes, entre el tabac, la prostitució i els robatoris. Sabem que totes aquestes xarxes criminals interactuen entre elles per generar tants ingressos com sigui possible a les zones urbanes". 
Etiquetes
  • #3 Jfk
    (29/01/21 18:43)

    Tan difícil es averiguar quién les vende el tabaco a los contrabandistas en Andorra???
    El precio del tabaco abandonado por los contrabandistas ascendía a 180.000,-€, no debe ser difícil seguir el rastro de tanto dinero o no se quiere????

    Respondre
  • #2 JFK
    (29/01/21 18:39)

    Caramba, al Jefe de División de Aduanas de Toulouse solo le falta proponer que a los contrabandistas se les pague un poco más y que se les dé más ropa de abrigo y mejores condiciones laborales.
    Son delincuentes o no????

    Respondre
  • #1 Elemental estimat Watson
    (29/01/21 17:57)

    A més crisi, més contraban, llei de vida.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts