FAUNA

Troben sense vida el llop desaparegut de Naturlandia

El parc va ser desallotjat per buscar un animal del qual es desconeixen les causes del decés

Troben sense vida el llop desaparegut de NaturlandiaNaturlandia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El llop que va desaparèixer ahir al matí a Naturlandia va ser trobat, hores després, sense vida en una bassa d’aigua al recinte del parc. De moment, però, es desconeixen les causes de la seva mort i seran les autoritats competents les que investigaran la defunció de l’animal a partir de l’autòpsia que se li practicarà. En aquest sentit, segons va informar Naturlandia en un comunicat, l’animal formava part d’un grup de quatre exemplars.

Ja a primera hora del matí, les 150 persones que hi havia ahir al a Naturlandia –la gran majoria eren nens que feien esquí es­colar– van haver de ser desallotjades d’emergència. L’alerta va saltar quan el personal de l’ecoparc lauredià es va adonar, en el reconeixement de les instal·lacions, que faltava un llop en el seu espai habitual. Per aquest motiu, el personal va haver d’activar el protocol de seguretat, que implica l’evacuació d’emergència dels visitants, perquè pensaven que l’animal s’havia escapat, raó per la qual es van fer diverses rondes de recerca, primer només els cuidadors i després amb la participació dels banders. Per la seva banda, quan ja es va descobrir el cadàver, Naturlandia va emetre un comunicat lamentant la mort del llop i va informar que el parc reobrirà avui les instal·lacions amb normalitat.

El juny del 2017, el parc d’animals també va ser notícia per un incident amb un os. En aquell cas, però, un dels treballadors va abatre l’animal i el cas es va judicialitzar. L’empleat va declarara la Batllia que no li va quedar cap altra opció que abatre’l en veure perillar la seva vida. Finalment, el Tribunal de Corts el va absoldre dels delictes.

tracking