pandèmia mundial

La pròrroga dels ERTO favorables al gener es farà automàtica

Les empreses no hauran de presentar cap documentació per mantenir-la al febrer

El secretari d'Estat d'Economia, Èric Bartolomé, i la directora del departament d'Ocupació i Treball, Laura VilellaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses no hauran de presentar cap sol·licitud per prolongar la suspensió temporal del contracte de treball ni la reducció de jornada laboral dels seus treballadors. Les pròrrogues es faran de manera automàtica un cop es publiqui la llei alBOPA, i la fi d'aquesta prolongació s'establirà al Decret.

Per tal que la pròrroga sigui efectiva, doncs, només s'hauran de seguir complint elsrequisitsper als quals es va autoritzar la subscripció i, si no ens compleixen, s'hauran de desafectar els treballadors a través de la pàgina web www.treball.ad. En tot cas, caldràesperar quees publiqui la llei, un fet que dependràde laratificació dels Coprínceps.

A partir d'aquell moment, tots els tràmits es podran fer a través del portal, ja sigui donar de baixa treballadors, afegir-los a aquesta suspensió de treball o acollir-se per primera vegada a la mesura. En cas que es vulgui que la mesura tingui caràcter retroactiu a partir de l'1 defebrer, però, la sol·licitud s'haurà de fer entre el dia de la publicació alBOPAi els cinc dies posteriors. En cas contrari, s'autoritzarà a partir del dia de la petició, sis'atorga. Només caldrà presentar documentació en cas que el Govern ho sol·liciti.

D'altra banda, s'ha produït un canvi també en el cas de les empreses que vulguin ampliar hores o temps en lasuspensiódel contracte. Abans havien de passar30dies des de la darrera resolució favorable i ara es redueix a 15.

Cal recordar, que no hi ha límit de personal en les empreses que estan tancades obligatòriament ni en les que tenen menys de 10 treballadors, en la resta, hi ha establert un topall que, en cas que la situació derivada de la crisi sanitària empitjori, es podria ampliar. En cap cas han tancat laportaa l'ampliació al 100% en casos que, com els hotelers, depenen directament de l'entradade turistes actualment moltrestringidaarran de la situació epidemiològica dels països veïns.

tracking