Ubranisme

La Massana aprova la cessió obligatòria per a nous edificis de lloguer al 0%

Molné destaca que "els comuns ens hem d'implicar també en resoldre el problema dels habitatges de lloguer"

Consell de comú La Massana Olga MolnéM. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana ha aprovat la cessió obligatòria econòmica per a la construcció d'edificis destinats al lloguer al 0%. La cònsol major de la Massana, Olga Molné, ha destacat que "els comuns ens hem d'implicar també en resoldre el problema dels habitatges de lloguer. Deixarem de tenir uns ingressos, però és un problema que s'ha de resoldre". En aquest sentit, ha afirmat també que "hem sondejat el mercat immobiliari i hi ha interès. Ens han dit que amb l'obligació de la cessió econòmica no els surten els números". La normativa recull també que aquelles llicències que estiguin entrades al comú i compleixin la normativa, també podran acollir-se a aquest decret. Molné ha acabat per dir que "esperem que en poc temps, tinguem diverses construccions d'habitatges de lloguer; com a mínim dues, que no haguessin tirat endavant sense aquesta mesura".

En relació amb les transferències del 2017, Molné ha destacat que "ara per ara intentarem resoldre al situació mitjançant les converses entre els interventors de les dues administracions". Per la seva part la cònsol menor, Eva Sansa, ha explicat la situació dels monitors i ha recordat que van tenir una reunió i que des del comú "estem treballant intensament per tal de poder millorar la situació i trobar un resultat positiu de la demanda dels temporers i veure si es poden acollir als ERTO". Des del comú han afegit que s'està treballant "a tres bandes" per trobar una sortida "perquè les ajudes socials no arriben prou ràpid i a vegades no compleixen la normativa".

En relació a l'entrada de capital privat a EMAP, ha afirmat que des de l'inici del mandat "estem treballant per l'entrada de capital privat, perquè el comú no té prou pulmó per fer front a les grans inversions que necessita l'estació". Sobre això Molné ha afegit que "ara ens centrem en trobar solucions a la viabilitat perquè no hem pogut obrir; treballem en paral·lel en la privatització i en el projecte d'inversions 2020/40".

tracking