justícia

La Fiscalia vol comissar el xalet d'una família de contrabandistes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri públic va sol·licitar ahir davant del Tribunal Superior el decomís del xalet del clan familiar implicat en l’operació Unlucky. El fiscal va al·legar que l’immoble va ser pagat amb els diners provinents de la xarxa de contraban de tabac que tenien a Espanya i França, la qual liderava el pare de la família, conegut com el Panadero. Així doncs, l’acusació pública va afirmar que l’habitatge “ha de ser considerat instrument del delicte i per aquest motiu la llei imposa l’obligació de decomissar-lo”.

Per la seva banda, les defenses dels diversos implicats en el procés judicial es van oposar a la petició del ministeri públic i van manifestar que les condemnes dictades als seus clients són desproporcionades. Així doncs, van reiterar que el cap de la xarxa de contraban era el pare i que la resta de familiars implicats en la causa actuaven com a còmplices i no es poden considerar autors del delicte.

El cap de la xarxa es troba en parador desconegut després de fugir de la justícia quan es trobava sota arrest domiciliari i va ser condemnat a set anys i mig de presó ferma. Tres anys i el pagament de 200.000 euros de pena van ser pel delicte major de contraban, dos anys per associació il·lícita,18 mesos i l’abonament de 100.000 euros per blanqueig i un any més per corrupció. La resta dels acusats, entre els quals es troba la dona i el fill del cap de la xarxa, i dos companys de nacionalitat portuguesa, van ser sentenciats a pagar 400.000 euros i a penes de presó condicional.

tracking