x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
parròquies

La concessió del British College, fins al 2043

Els socialdemòcrates critiquen que es prolongui 25 anys l’ús privat d’un espai públic
L'entrada de les instal·lacions del British College.

La concessió del British College, fins al 2043

L'entrada de les instal·lacions del British College.

Fernando Galindo
Actualitzada 29/01/2021 a les 06:27
El British College té la concessió garantida fins al 2043. Així ho va aprovar el consell del comú d’Andorra la Vella en la sessió celebrada ahir. La cònsol major, Conxita Marsol, va explicar que “tirem endavant aquesta ampliació de la concessió, de deu anys més, tal com marca el plec de bases, després que el British College ens ha traslladat un projecte d’ampliació amb una inversió que serà de prop dels dos milions d’euros”. Marsol va recordar que “la concessió inicial es va fer el 2018” i que tenia una durada de 15 anys. Així doncs, després de fer efectiva la pròrroga aprovada ahir li resten 22 anys de vigència. “No hi estem d’acord, és un espoli”, va etzibar la consellera de la minoria, la socialdemòcrata Dolors Carmona. La rèplica de Marsol va ser igual de contundent i va respondre que “el que no volem és tenir un hostal on fèiem festes i festejos i fèiem la competència als hotels de la parròquia”.

Marsol també va exposar el cànon que paga l’empresa gestora del centre educatiu privat, que per al 2020 es va elevar fins als 61.751 euros. Amb l’ampliació, durant la propera anualitat els tècnics del comú han fet una projecció que pot elevar l’import fins als 77.410 euros. “Hem de pensar que el cànon es compon d’un fix, d’un lloguer i d’una part variable, i que amb l’augment de matrícules és previsible que aquesta quantitat es vagi incrementant cada any, va dir la cònsol. Carmona va respondre que “estem davant d’un espai que hauria de ser públic i per tant no s’ha de tenir afany de lucre”.

Un altre dels punts que es va abordar durant el consell van ser les línies de bus urbanes. En aquest sentit, la cònsol va exposar que segons una enquesta de satisfacció que havia fet l’empresa concessionària, totes les puntuacions dels usuaris superaven l’aprovat. Pel que fa als trajectes, Marsol va indicar que no estava previst que es fessin nous canvis, i sobre el bus de la Margineda va recordar que “el transport que afecta els escolars és competència de Govern”. A més a més, va afegir que “ja vaig contestar a una carta molt desafortunada de la cap d’estudis del María Moliner”. El PS va demanar sobre la possibilitat d’establir canvis atenen “queixes ciutadanes”, especialment pel que fa a les urbanitzacions. Marsol va dir que “estem oberts a estudiar-ho” i una de les propostes que el comú tindria sobre la taula seria la d’un servei a la carta, tot i que la cònsol va manifestar que “encara és molt aviat per dir res”.

Amb relació al telefèric del pic de Carroi, la cònsol va exposar que “durant el mes de febrer esperem tenir l’informe i poder fer la reunió amb la minoria” per tal de “poder treure el concurs abans que acabi el mes”. El conseller de la minoria Sergi Gonzàlez va manifestar que “estem ansiosos per fer aquesta reunió i posicionar-nos”.

Durant la sessió, el consell del comú va aprovar l’adjudicació del projecte del restaurant del Parc Central a l’artista Philippe Shangti, que hi desenvoluparà un projecte artístic i gastronòmic amb una inversió aproximada d’1,2 milions d’euros. La consellera Meritxell López va destacar que “ajudarà a potenciar una zona que està en creixement i que té molt de dinamisme”.
Etiquetes
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts