Pandèmia mundial

Les hospitalitzacions per Covid baixen a 37

Salut registra 58 positius nous i detecta una lleugera baixada de contagis

El personal sanitari s'aïlla per estar actiu només per a les urgènciesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ocupació de pacients amb Covid a l'hospital ha baixat en les darreres hores i ha passat de 43 a 37 persones, segons ha fet saber aquesta tarda el SAAS.La pressió però és especialment alta a l'UCI que supera el màxim de malalts de la tercera onada amb ventilació mecànica amb 12 afectats dels 13 que hi ha a la unitat amb el virus. El centre hospitalari té 24 afectats per la malaltia a planta.

Joan Martínez Benazet ha destacat que la situació de l'UCI "és el que ens preocupa més" perquè els indicadors d'incidència de la pandèmia comencen a indicar una lleugera baixada amb una reducció de contagis per dia ja que la taxa de reproducció continua en 0,91 i ha reiterat la necessitat de respectar les restriccions sanitàries i fer-se autotests. El positius nous notificats avui són 58 que augmenten el total de casos a 9.837, amb 751 malalts amb el virus actiu, catorze menys que ahir, i 8.986 recuperacions des de l'inici de la pandèmia amb les 44 que s'han afegit en les últimes hores.

La planta de coronavirus d'El Cedre ´te un total de 4 padrins ingressats, ja que hi ha un pacient menys de Salita, i actualment hi queden un padrí del centre sociosanitari escaldenc, 1 de la residència Albó i dos derivats des d'Urgències on van arribar dels seus domicilis. Martínez Benazet ha lamentat les dues defuncions que va provocar ahir la Covid que eleven el total d'òbits a un centenar.

Tretze positius a les escoles

Dues de les 22 aules que ahir estaven tancades pel contagi d'alumnes han pogut recuperar avui l'ensenyament presencial i es mantenen 46 amb part dels estudiants confinats a casa per haver agafat la infecció, segons ha actualitzat el titular de Salut. El ministre ha explicat que aquesta setmana s'han fet 3.282 tests d'antígens a centres educatius del Principat i s'han detectat 13 casos positius.

tracking