pandèmia mundial

França exigirà un test PCR negatiu per entrar al país

Es sol·licitarà a partir de diumenge a tothom que vulgui entrar o sortir del territori des d'un Estat de la Unió Europea per carretera, tren, aire o mar

La previsió és que França obri la frontera el dia 15Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre de França,JeanCastex, ha anunciat aquest vespre que totes les persones que vulguin entrar al país des d'un Estat de la Unió Europea hauran de presentar una prova PCR negativa, ho facin per carretera, amb tren, en avió, o per mar. Si el Govern de París manté la posició que ha adoptat fins ara, Andorra seria considerada un país de la Unió Europa i caldria aquesta prova per entrar a França, tant per als residents com per als visitants. Les úniques excepcions són els treballadors transfronterers. França, d'altra banda, ha prohibit qualsevol entrada al seu territori de persones queprovinguinde països de fora de la Unió Europea i també veta els viatges des de França a aquests països. Només ho permetrà sihi haun motiu imperatiu.

Entre la sèrie de mesures queCastexha anunciat després del Consell de defensa sanitària d'aquesta tarda hi ha el tancament dels centres comercials de més de 20.000 metres quadrats. També es reforçarà el teletreball i augmentaran els controls de policia per fer complir el toc de queda i l'ús de la mascareta. El primer ministre ha indicat que donada la situació sanitària planteja la possibilitat d'un nou confinament, però "encara podem donar-nos una oportunitat per evitar-ho".

tracking