x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Europa aprova la vacuna d'AstraZeneca

Andorra ha de rebre 26.400 dosis del nou vaccí dins del projecte Covax
La vacuna d'AstraZeneca ja es pot usar a Europa

La vacuna d'AstraZeneca ja es pot usar a Europa

La vacuna d'AstraZeneca ja es pot usar a Europa

Actualitzada 29/01/2021 a les 17:19
L'Agència Europea del Medicament ha aprovat l'ús de la vacuna Oxford-AstraZeneca que ha d'arribar a Andorra pel projecte Covax. El ministre de Salut ha remarcat avui que el Principat és soci d'aquesta iniciativa de l'OMS des de l'estiu i que això portarà al país 26.400 dosis en el primer trimestre de l'any segons la notificació que ha rebut el ministeri de Salut per les quals ja ha pagat 230.500 euros.

Joan Martínez Benazet ha comentat aquest migdia que l'Agència Europea del Medicament haurà de fixar les característiques d'administració d'aquesta vacuna després de l'anunci ahir de les autoritats sanitàries alemanyes alertant que el nou fàrmac no està recomanat per a majors de 65 anys. L'entitat europea ha afirmat aquesta tarda que no hi ha cap motiu per considerar que el medicament d'AstraZeneca no protegeix a les persones de més de 65 anys. La fòrmula d'AstraZeneca es preveu que sigui més fàcil de transportar perquè no requereix estar a temperatures tan baixes com les de Pfizer i Moderna i s'espera que això acceleri el ritme de vacunació.


La utilització del nou vaccí queda pendent de l'autorització de la Comissió Europea que ha mantingut els últims dies un fort enfrontament amb la farmacèutica per la previsió que no subministrarà a Europa les dosis fixades en el contracte que van signar fa mesos.


L'arribada de la vacuna creada per investigadors de la Universitat d'Oxford per a AstraZeneca permetrà incrementar el nivell d'administració de vaccins per immunitzar a més població contra la Covid-19 que s'ha vist endarrerit pels problemes de les farmacèutiques per fabricar totes les dosis que demanen els governs. Per solucionar aquestes mancances l'empresa Pfizer ha anunciat avui que ha arribat a un acord amb Novartis perquè fabriqui la seva fòrmula contra la infecció per poder incrementar la distribucció mundial.


El ministre ha remarcat que el projecte Covax és la via natural de proveïr-se de vacunes d'un Estat per ser socis del projecte i ha assegurat que els vaccins "arribaran amb comptagotes" per l'elevada demanda mundial. Martínez Benazet ha recordat que Covax ha informat Andorra que entregarà una quantitat petita de vacunes de Pfizer a partir del febrer, que no estava prevista en els acords inicials.  
Etiquetes
Veure’n més
12
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts