comerç

Encamp no vol renunciar a les transferències del 2017

Encamp no vol renunciar a les transferències del 2017A. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp no vol renunciar a les transferències que els deu el Govern. Així ho va indicar ahir la cònsol major de la parròquia, que contextualitzava que de l’import corresponent del 2017 encara hi ha pendents 7,5 milions d’euros entre tots els comuns, dels quals 1,1 són per a Encamp. Amb tot, Laura Mas va detallar que “a principi del mandat vam enviar una carta per a aquest pagament, però hem considerat que amb la pandèmia i la situació econòmica que suportava el Govern, no era de rebut fer la pressió per demanar la liquidació de manera immediata”. I reiterava que no fer pressió no volia dir que no reclamarien l’import, perquè “des del 2017 tots els comuns han tingut aquesta previsió i hem enviat cartes al Govern que no han tingut resposta”.

El deute inicial era de 15 milions però fa un parell d’anys l’executiu va demanar un crèdit extraordinari per sufragar-ne la meitat. “Entenc que ho van fer convençuts que els tocava pagar aquest import, no entenc quins arguments els han fet canviar d’opinió”. El PS, per la seva part, va reiterar la necessitat de cobrar de manera immediata: “Encamp necessita els diners per a d’altres coses, no només el Govern està patint la crisi.”

D’altra banda, es va aprovar la reducció de la cessió econòmica al 0% per fomentar la construcció d’habitatges de lloguer amb el suport de la majoria i d’Agrupament Encampadà, que valorava que la proposta és “molt encertada”. Els únics contraris van ser els del PS, que lamentaven que la mesura no tindrà efectes immediats i que el fet que no s’obligui a establir un preu de lloguer assequible no assegurarà que hi hagi pisos per a tots els extractes socials. A més, van criticar que s’aprovi un decret que està sobre la taula del Tribunal Constitucional. Amb tot, la cònsol major va detallar que la cessió no és l’única mesura que aplicaran per promoure l’habitatge de lloguer. Durant la sessió també es va aprovar una aportació de 880.000 euros al Funicamp en concepte de pèrdues d’explotació i es va adjudicar la creació d’una plataforma integral per a la reactivació econòmica de la parròquia a Andornet per 21.410 euros.

tracking