Catalunya

El TSJC manté les eleccions de Catalunya pel 14 de febrer

La decisió es podria recórrer al Suprem però ja no donaria temps a canviar la data dels comicis, als quals prop de 14.000 residents poden votar

Cinc dies per dipositar el vot al consolat espanyol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les eleccions al Parlament de Catalunya se celebraran el 14 de febrer. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat el decret del Govern que ajornava els comicis fins el 30 de maig, i manté la convocatòria inicial per d'aquí a dues setmanes. Després de la presentació de vuit recursos en contra, els magistrats s'han reunit avui amb caràcter d'urgència per deliberar i s'ha pres la decisió per majoria. Els arguemtns es donaran a conéixer dilluns. La sentència es pot recórrer davant el Tribunal Suprem, però en cas d’interposar-se, no suspendria l’execució de la decisió del TSJC, és a dir que no afectaria al manteniment de la convocatòria electoral per al 14 de febrer.

Cal recordar queun total de 13.941 residents catalans a Andorra tenen dret a vot aquestes eleccions. Els vots es podien sol·licitar el vot fins dimarts.Un cop rebin les paperetes, els electors les dues opcions habituals per dipositar-les: o bé enviar-les a través del correu o bé entrar-les a l’urna que s’habilitarà al consolat espanyol a Andorra. Una urna que s’habilitarà el 10 de febrer i que estarà instal·lada en seu diplomàtica fins al mateix 14 de febrer al migdia. En concret, els horaris per portar la papereta seran el 10,11, 12 i 13 de febrer entre les nou del matí i les vuit del vespre i diumenge 14 de febrer es podrà fer entre les nou del matí i dos quarts de tres de la tarda. Si s’opta per l’opció de l’enviament a través de Correus, el tràmit es podrà fer fins al dia abans dels comicis, el 13.

tracking