SOCIETAT

El moviment Taxa 0 trasllada les peticions al Raonador

Vilamajó demana que els comuns es facin càrrec dels 18 euros de l’ADN

El moviment Taxa 0 trasllada les peticions al RaonadorJ. V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaume Vilamajó, impulsor del grup en contra de la taxa de gossos, es va reunir ahir amb el Raonador del Ciutadà per exposar-li les inquietuds del col·lectiu. En aquest sentit, li va exposar a Marc Vila que “si hem de fer l’ADN ho farem, però el que no volem és pagar els 18 euros perquè al cap i a la fi no servirà de res, els comuns tindran una despesa molt gran cada vegada que vulguin buscar una coincidència i després no hi haurà resultats exactes, que és el que ha passat en altres territoris”.

D’altra banda, quant a la taxa, que és el motiu principal pel qual va néixer el grup, Vilamajó va demanar que “no hi hagi una discriminació entre els gossos adoptats a la gossera i els que es donen o es recullen del carrer”. Tanmateix, va sol·licitar ajudes o exempcions per a les persones que tenen problemes econòmics o per a les persones jubilades. “El comú ja va dir que no hi hauria problema”, va afirmar. A més, apunta que qui hauria de gestionar els diners recaptats amb la taxa són entitats com Bomosa, que és qui es fa càrrec de la gossera, i que si ho han de gestionar els comuns els agradaria saber a què es destinen els diners i que, a canvi, volen parcs per als gossos, pipicans i bosses: “Al cap i a la fi és com si paguessin un foc i lloc pel gos.” Altrament, van reiterar la necessitat que la taxa s’apliqui també a gossos caçadors i “que l’únic nucli zoològic sigui la gossera”. Òbviament, volen que gossos pigall i de rescat no paguin.

També va traslladar el fet que el comú hagi començat a enviar cartes pels gossos que tenen censats i alguns feia molts anys que estaven morts. Per això, i per tal d’agilitzar els tràmits burocràtics, proposava que “els veterinaris haurien de donar d’alta els gossos al ministeri d’Agricultura i als comuns i, quan el gos mori i es notifiqui al veterinari, hauria de ser el mateix a l’hora de donar-los de baixa”. Vilamajó va valorar que la visita va anar “molt bé”.

tracking