x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
justícia

Vulneració de drets en el bloqueig de comptes de Macià Alavedra

Actualitzada 28/01/2021 a les 06:17
El Tribunal Constitucional ha estimat el recurs d’empara presentat per les hereves de l’ex-polític català Macià Alavedra en una causa oberta el 2009 pel bloqueig i embargament d’uns diners de comptes de l’exconseller. Els magistrats consideren que s’ha vulnerat el dret fonamental a tenir un judici de durada raonable i declaren que les recurrents tenen dret a ser indemnitzades pels perjudicis soferts, ja que elles reclamaven que han hagut de contractar un advocat per iniciar la reclamació.

El recurs de les hereves es basa en la falta de resposta judicial a partir del moment que van saber que els diners dipositats des del 2016 a l’INAF, ara AFA, 3.042.806 euros, es podien desbloquejar perquè no tenien relació amb cap activitat il·lícita. El 29 de juny del 2018 l’Audiència Nacional espa­nyola va dictar sentència en el procediment que havia provocat el bloqueig dels comptes a Andorra i va determinar que s’havien d’aixecar les mesures que impedien que els titulars recuperessin els diners. La justícia espanyola va enviar una comunicació el 27 de març del 2019 a la Batllia per demanar l’aixecament i el juny del mateix any les hereves van sol·licitar la fi de l’embargament i el retorn dels fons. Cap dels escrits presentats ha tingut resposta judicial i per això van recórrer al TC el novembre passat.

La Fiscalia argumenta contra el recurs de les hereves que la seva afectació en la causa comença el juny del 2019 i que s’han de tenir en compte els retards provocats per la pandèmia. I conclou que el termini del procediment “no és indegut o excessiu” si es té en compte la complexitat de la causa oberta per blanqueig de capitals, que té més de 8.800 folis.

El TC al·lega que la petició es limita a l’aixecament del bloqueig, i que el volum de la causa no pot afectar la pretensió de les recur­rents.
Etiquetes
  • #1 Veure per creure
    (28/01/21 08:31)

    això ara ja no es important...els medis d'intoxicació de les velles glories de la política i les institucions monàrquiques espanyoles ni en parlen, no s'atreveixen quina por!!, venuts als partits polítics només s'atreveixen a acusar als youtubers....mentre els serveis públics com la sanitat pagats amb els impostos dels contribuients que treballem a espanya, cada dia està més precaria amb falta de personal i recursos per atendre aquesta allau d'ingressats pel bitxo, es una vergonya !!

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts