pandèmia mundial

Parlamentaris belgues proposen les brigades cubanes al Nobel de la Pau

Els sanitaris, un grup dels quals va estar a Andorra durant la primera onada, sumen un nou suport internacional

Arribada dels metges cubansFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una iniciativa conjunta del Partit dels Treballadors de Bèlgica (PTB), el Partit Socialista de Valònia (PS) i el Partit Socialista de Flandes (SP.A), que compta amb 23 diputats al parlament belga, han proposat les brigades mèdiques cubanes per al Premi Nobel de la Pau del 2021. D'aquesta manera sumen un nou suport per a la campanya internacional que demana als membres del Parlament belga que designin els metges cubans per a aquest prestigiós premi.

"Una de les lliçons més evidents d'aquesta epidèmia de Covid-19 és que la cooperació mundial en salut no és només una possibilitat, sinó un deure. La salut de tots depèn d'això. El contingent HenryReevede Cuba és un exempleperfecte", han declarat als mitjans de comunicació belgues BertAnciaux(Sp.A),RaoulHedebouw(PTB) i AndréFlahaut(PS), els autors d'aquesta iniciativa.

Els parlamentaris belgues creuen que els esforços de les brigades mèdiques cubanes mereixen el premi Nobel de la Pau perquè contribueixen essencialment a la pau al món, ja que "quan alguns països exporten armes, Cuba exporta la seva experiència mèdica i la seva solidaritat". Aquest premi "seria una manera d'expressar el nostre agraïment als milers de cubans que s'han dedicat tots aquests anys a ajudar el seu veí, a tot el món", van subratllar els parlamentaris en la seva carta de nomenament.

Cal recordar que Andorra va ser un dels països que van rebre una de les brigades mèdiques cubanes durant la primera onada de coronavirus. En concret, van ser dotze metges i 27 infermers els que es van desplaçar fins al Principat per ajudar a evitar el col·lapse del sistema sanitari.

tracking