Subvenció de 180.000 euros a la Creu Roja durant el 2021

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir la subvenció anual de 181.697,50 euros a la Creu Roja Andorrana, corresponent a la dotació pressupostària de l’exercici del 2021. En aquest sentit, el ministre portaveu va destacar “la bona feina desenvolupada durant la Covid-19” tant pel que fa als elements més sanitaris com els de suport social. La Creu Roja Andorrana, creada l’any 1981, està reconeguda legalment com a entitat humanitària de caràcter voluntari i d’interès públic, que desenvolupa les seves activitats com a auxiliar i col·laboradora de les administracions públiques sota la protecció de l’Estat, conservant la seva independència i autonomia.

Paral·lelament, també pel que fa al ministeri d’Afers Socials que encapçala Víctor Filloy, es va estimar oportú escindir el departament d’Afers Socials i Joventut en dos departaments diferenciats: el d’Afers Socials, i el d’Infància, Adolescència i Joventut. Aquesta nova àrea té com a finalitat donar una resposta més adequada a les necessitats actuals, tal com va exposar el ministre Jover. Justament, es va destacar el fet que darrerament s’han incrementat els serveis i recursos adreçats a la infància, adolescència i la joventut. El canvi també té present la Llei dels drets d’infants i adolescents, i el fet que la cartera de serveis socials i sociosanitaris ha guanyat en complexitat, atesa la necessitat d’adaptar els recursos i serveis existents al principi d’atenció centrada en la persona.

D’aquesta manera, l’executiu va aprovar el nomenament com a director del departament d’Infància, Adolescència i Joventut de Jordi Olivé, que fins ara havia ocupat el càrrec de cap d’àrea d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. Joan Carles Villaverde seguirà sent el director del departament d’Afers Socials.

tracking