pandèmia mundial

Salut defensa que la tercera onada sembla “continguda”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els indicadors de la incidència de la pandèmia de la Covid a Andorra apunten una estabilització i no s’arriba als màxims de la segona onada, tret dels pacients amb ventilació mecànica a l’UCI, que són onze ara davant dels vuit que es van assolir en la fase anterior, segons va explicar el ministre de Salut. Joan Martínez Benazet va manifestar que la taxa de reproducció és del 0,91 i que pel nombre de contagis nous per dia –ahir eren 78– i la baixada de la taxa de positivitat en les proves TMA i PCR i els tests d’antígens, “sembla que la tercera onada la tinguem continguda”. Una afirmació que va incidir que fa “amb la cautela de sempre” perquè la pandèmia ha demostrat que d’un dia a l’altre es pot descontrolar.

El ministre va informar que els casos totals augmenten a 9.716, es mantenen 767 malalts actius i les 98 defuncions amb la que es va registrar ahir a Sant Vicenç d’Enclar i les recuperacions arriben a 8.851, 77 més que dimarts. La pressió hospitalària segueix la tendència a l’alça d'aquesta setmana amb dos nous ingressos en les últimes hores que deixen 37 persones al centre. L’augment de malalts es va tornar a registrar a planta, que acumula 25 afectats pel virus, i a l’UCI continuen amb una dotzena d’ingressats, onze dels quals requereixen ventilació mecànica.

Martínez Benazet va destacar que a diferència de l’onada anterior ara s’estan detectant més positius entre majors de 50 anys contagiats arran de les festes de Nadal, i això fa “que els pacients siguin més greus perquè són de més edat”. Precisament, el titular de Salut va manifestar que l’UCI continua sent el “punt més crític” perquè els pacients més grans pateixen conseqüències més greus i no es preveu que millori la situació a cures intensives “fins passades unes setmanes”.

tracking