Pròrroga automàtica de sis mesos en el venciment dels crèdits tous

Jover informa que més de 15.000 treballadors s’han beneficiat de l’ajut financer

Pròrroga automàtica de sis mesos en el venciment dels crèdits tousFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances, Eric Jover, va informar ahir que el Govern ha aprovat una pròrroga de sis mesos en el venciment dels crèdits tous formalitzats l’any passat, tant en el primer com en el segon programa. La pròrroga comptarà des de la data de venciment que consti en el contracte de formalització de les pòlisses i no serà obligatòria, per tant sense perjudici del dret dels beneficiaris d’amortitzar anticipadament les pòlisses de crèdit, així com de la possibilitat que puguin sol·licitar la reconducció del deute en forma de préstec. Segons Jover, la decisió s’ha pres seguint “la recomanació del comitè tècnic” i tenint en compte que “l’impacte econòmic continua i hem de donar flexibilitat”. “El Govern anirà valorant la situació cas per cas i podríem arribar a donar altres pròrrogues de sis mesos successives fins a prestamitzar el crèdit tou. El que volem és que a aquells negocis que tinguin viabilitat no els suposi un problema”, va explicar el ministre.

L’executiu també ha decidit ampliar la llista de conceptes pels quals es pot sol·licitar l’aval de Govern incorporant les quotes de les operacions de lísing (arrendament financer). Així mateix, es té en consideració que la situació d’emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 continua tenint un impacte directe sobre el teixit productiu del país. Un fet que té una repercussió sobre la facturació i la capacitat de retorn dels sol·licitants dels avals del Govern. En aquest sentit, Jover va indicar que s’ha fet una estimació “extremament conservadora” i s’ha calculat que el percentatge de morositat serà d’un 18%. “Volem donar sortida a la morositat i garantir la continuïtat dels negocis”, va manifestar el titular de Finances.

Més de 15.000 beneficiaris

Pel que fa al nombre de crèdits tous aprovats, Jover va apuntar que a la primera fase es van concedir 129,8 milions d’euros, acceptant fins a 1.369 de les 1.509 sol·licituds rebudes en total. O dit d’una altra manera, el Govern ha concedit el 91% dels crèdits tous sol·licitats. El volum mitjà concedit per crèdit és de 85.939 euros i de 8.598 euros per treballador. Tot plegat suposa que un total de 15.083 assalariats s’hagin vist beneficiats pel programa d’ajuts extraordinaris a la primera fase, una xifra que representa el 50% dels assalariats o autònoms del sector empresarial privat del país, segons va calcular el titular de la cartera de Finances.

tracking