x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
justícia

L'advocat a Espanya dels Cierco haurà de comparèixer al Congrés dels Diputats

Javier Iglesias Redondo, lletrat dels exmàxims accionistes de BPA, forma part de la llista de compareixents per investigar l'operació Kitchen
Actualitzada 28/01/2021 a les 21:28
Javier Iglesias Redondo, advocat a Espanya dels exmàxims accionistes de BPA, els germans Higini i Ramon Cierco, haurà de comparèixer al Congrés dels Diputats davant la comissió d'investigació de l'operació Kitchen. El lletrat, home de confiança de l'exsecretària general del PP i exministra, María Dolores de Cospedal, forma part de la llista de trenta persones citades que ha estat aprovada aquesta tarda a les corts espanyoles. També hauran de comparèixer els policies Eugenio Pino, Marcelino Martín Blas i Bonifacio Díez (exagregat de seguretat de l’ambaixada espanyola Andorra). Tots tres estan relacionats amb la policia patriòtica espanyola i l'operació Catalunya, trama en què també es van veure implicats els germans Cierco i l'exconseller delegat de BPA Joan Pau Miquel.

La comissió de Congrés que investigarà l'anomenada operació Kitchen, la trama per espiar l'extresorer del PP Luis Bárcenas a la recerca de proves que podien implicar dirigents de el partit en casos de corrupció, també ha acordat citar l'excomissari José Manuel Villarejo, l'expresident de Govern Mariano Rajoy; l'exsecretària general de PP, María Dolores de Cospedal, i la cúpula d'Interior en l'etapa en la qual Jorge Fernández Díaz va ser ministre.

En concret, la comissió que presideix la socialista Isaura Leal ha aprovat dues llistes de compareixents: la de el PNB i la del PSOE. Els nacionalistes bascos només incloïen dos noms i han aconseguit unanimitat. Un dels seus compareixents és Villarejo, sol·licitat per Unides Podem i tota l'oposició, però a exclòs de la relació de noms plantejada pel PSOE.

La llista dels socialistes, a la qual només s'han oposat el PP i Vox, conté també l'empresari Ignacio López del Hierro, l'exministre Fernández Díaz i el que va ser el seu secretari d'Estat, Francisco Martínez.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts