El nou programa Renova arriba als 1,5 milions

Govern inclou la possibilitat de demanar ajuts per fer canvis de calderes

Sílvia Calvó i Carles Miquel han presentat el programa RenovaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El programa Renova per al 2021 estarà dotat amb 1,5 milions d'euros, tal com ha exposat la ministra de Medi Ambient i Agricultura, Sílvia Calvó, i el director de l'oficina responsable Carles Miquel, durant la presentació celebrada aquest matí. En aquest sentit, cal destacar que la nova quantitat destinada suposa un increment del 23% respecte la quantitat dotada durant el 2020, el que amb valors absoluts significa una suma de 285.000 euros més.

Un altre dels trets diferencials que té aquesta nova convocatòria, rau en que es crea un programa especial per al canvi de les calderes de calefaccions. Incloent els combustibles existents, ja sigui gasoil, propà o radiadors elèctrics, així com aposta per energies renovables, els sol·licitants podran arribar a un 40% del cost total del canvi, i amb un 15% extra en cas que es destini l'edifici a lloguer. Miquel ha remarcat que "l'increment del 10% al 15% extra en cas de lloguer és un augment que marca la llei de mesures urgents" i ha afegit que qualsevol canvi aportaria un "30% menys d'emissions i consums com a mínim". A banda del programa de canvi de calderes, es mantenen els de foment d'instal·lació de plaques fotovoltaiques així com el de la rehabilitació integral dels edificis anteriors als anys 80.

Pel que fa a les dades del 2020, la partida es va esgotar, ja que dels 1,2 milions que hi havia, es van rebre 286 peticions que van enlairar-se fins als 2 milions. D'aquestes, les que no van ser admeses, Miquel ha explicat que "passen directament al programa d'aquest any, sempre que compleixin amb les exigències" i ha remarcat que "alguna ha caigut pel camí".

A nivell global, des de l'inici del programa que va ser al 2010, el Govern ha indicat que s'han donat uns 7,4 milions en ajudes i un total de 12 en aval de préstecs.

tracking