pandèmia mundial

Alleujament del sector hoteler per la modificació del topall dels ERTO

Els representants es mostren contents malgrat que no sigui “exactament” el que van sol·licitar

Alleujament del sector hoteler per la modificació del topall dels ERTOFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector hoteler es mostra alleujat per la modificació del percentatge de treballadors de la plantilla que es podran acollir als ERTO. Així ho van manifestar el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, i el president de l’Associació d’Apartaments Turístics, Àlex Ruiz, que van exposar que “per fi” el Govern els ha escoltat i “ha entès en quina situació es trobava l’hoteleria” a causa de les mesures de restricció de la mobilitat decretades pels països veïns. “El ministre Gallardo ens va afirmar que mentre les fronteres segueixin tancades ens mantindran la possibilitat d’aplicar suspensions temporals del contracte de treball al cent per cent dels nostres assalariats”, va indicar Ruiz. Tanmateix, va apuntar que “no és exactament el que demanàvem però res és menys”.

En la mateixa línia, Pujol va assenyalar que “no és normal que amb els hotels i les fronteres tancades nosaltres haguéssim d’assumir una quarta part del sou del 25% de la plantilla”. I va afegir que l’executiu “ha reconegut que el topall al 75% no era una mesura suficient i no funcionava, i ha rectificat amb seny”. El director també va recordar que el sector ha assumit el salari dels treballadors durant aquest mes. “El fet que la modificació només sigui retroactiva a partir de l’1 de febrer implica que al gener nosaltres hem d’abonar la totalitat dels salaris d’un quart de la plantilla”, va asseverar Pujol.

Ruiz va posar en relleu que el sector turístic durant el 2020 va patir una forta davallada de l’activitat a causa de la pandèmia, arribant a un 92% menys en comparació amb l’exercici anterior. “Ha estat terrible, hem patit una caiguda immensa i és clar que les mesures del Govern no eren suficients fins al moment”, va dir. A més, va puntualitzar que “almenys a partir d’ara podrem anar una mica més relaxats fins que la situació per la Covid es restableixi i tornem a una nova normalitat”. I va afegir que els establiments estan començant a fer front al pagament de les factures dels mesos d’octubre i novembre, les quals “havien hagut de prorrogar per manca d’ingressos i la gran quantitat de despeses que tenim”. El president també va comentar que la voluntat del sector és començar a treballar una mica durant el mes de febrer i es mostren optimistes per l’arribada de les vacances a França perquè “comencin a arribar turistes gals”.

Cal tenir en compte que, tal com va avançar el Diari i el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, va anunciar ahir, la modificació de la llei també preveu la prolongació automàtica de la vigència, sense que les empreses hagin de tornar a presentar tota la documentació. A més, es redueix de 30 a 15 dies el termini que una empresa ha d’esperar per modificar l’abast dels ERTO fins que pot tornar a demanar-ne l’aplicació.

tracking