Pandèmia mundial

Alemanya recomana no posar la vacuna d'AstraZeneca als majors de 65 anys

El ministeri de Salut alemany indica que no es disposa de dades suficients per demostrar la seva eficàcia en aquesta franja d'edat i la farmacèutica ho nega

AstraZeneca preveu que hi hagi fins a 3 vacunes disponibles a final d'any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè de vacunes del ministeri de Salut d'Alemanya ha recomanat que la vacuna d'AstraZeneca no s'administri a les persones majors de 65 anys davant la manca de dades que hi ha actualment que puguin provar la seva eficàcia en aquesta franja d'edat. "La vacuna d'AstraZeneca, a diferència de les ARNm, només s'hauria d'administrar en persones d'entre 18 i 64 anys", ha assegurat el comitè alemany, que ha precisat que de les 341 persones vacunades en el grup de 65 anys o més, només una es va infectar de coronavirus, la qual cosa significa que no és una declaració estadísticament significativa.

Cal recordar que està previst que l'Agència Europea del Medicament prengui una decisió sobre aquest vaccí demà mateix. De la seva banda, AstraZeneca ha negat que la seva vacuna no sigui efectiva en majors de 65 anys. El president executiu de la companyia, Pascal Soriot, ha dit que tenia menys dades que altres fabricants de medicaments perquè la gent gran es va començar a vacunar més tard. "Però tenim dades sòlides que mostren una producció d'anticossos molt forta contra el virus en padrins, similar a la que veiem en joves", va assegurar en declaracions almitjà Die Welt en una entrevista a principis d'aquesta setmana.

tracking