x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Mor un padrí resident a Sant Vicenç d'Enclar

El brot de la residència suma una nova defunció i les víctimes de la pandèmia són ja 98
Un professional sanitari arrossega una llitera a l'exterior de l'hospital.

Mor un padrí de 86 anys resident a Sant Vicenç

Un professional sanitari arrossega una llitera a l'exterior de l'hospital.

Fernando Galindo
Actualitzada 27/01/2021 a les 09:19
El brot de Covid a la residència Sant Vicenç d’Enclar s’ha acarnissat amb padrins molt dependents i amb una salut fràgil. Ahir sumava una nova defunció, d’un home de 86 anys, la novena del centre geriàtric i la 98 de la pandèmia.

L’actualització sanitària va constatar que la pressió assistencial a l’hospital no es relaxa, i els darrers quinze dies el nombre d’ingressats s’ha mantingut entre els 30 i els 40. Ahir novament es va donar un increment d’ingressos respecte el dia anterior, tres, que augmenten fins a 35 les persones contagiades que necessiten hospitalització. Són 23 les persones que estan a planta i continuen en 12 els pacients de l’UCI, 11 dels quals estan intubats. La situació de la planta Covid d’El Cedre era idèntica a la de dilluns, amb 8 ingressats, dels quals dos provenen de Salita, dos més de la clínica Sant Vicenç d’Enclar, un de la residència l’Albó i tres més, derivats d’Urgències de l’hospital.

L’hospital ha recuperat certa normalitat en l’activitat quirúrgica no urgent aquesta setmana després que la passada s’ajornessin totes les intervencions previstes a causa dels casos positius detectats al centre sanitari. Segons va informar el SAAS, les operacions s’han reprès a un 50 per cent. Es manté fins al 2 de febrer la prohibició de visites de l’exterior, però. Els vuit positius detectats entre els pacients del centre i el dos de sanitaris van obligar a prendre aquestes mesures excepcionals, que ara es comencen a relaxar.

Quant als contagis, se’n sumen 42 de nous, que van fer pujar el total de casos des que va esclatar la pandèmia a 9.638 amb 767 persones amb el virus actiu, vuit menys que ahir. I les recuperacions s'incrementen en mig centenar fins a sumar les 8.774 que han aconseguit superar la infecció.

Les vacunacions
El Govern també va actualitzar les xifres de vacunats. La primera dosi del vaccí de Pfizer s'havia administrat fins dilluns a 667 persones. La jornada de dilluns es van vacunar 91 professionals de diversos àmbits de la Salut entre els quals hi havia metges, infermers, auxiliars, responsables de transport i tècnics sociosanitaris a domicili a les instal·lacions del SAAS.


Les vacunacions van continuar ahir a l'hospital, amb professionals sanitaris del SAAS i també bombers que estan en contacte amb persones vulnerables. Les 1.200 unitats disponibles a Andorra es van començar a administrar dimecres passat.

 
LA XIFRA D'AVUI D'AULES CONFINADES SEGUEIX A L'ALÇA
La xifra d’aules totalment confinades, amb tots els alumnes seguint els estudis de manera telemàtica per positius a classe, va créixer ahir fins a 21, dues més que el dia anterior. El ministre de Salut ja va advertir dilluns que el cribratge als centres educatius es traduiria en més confinaments, alhora que va defensar que les proves diagnòstiques a l’alumnat i el personal educatiu estaven ajudant a controlar la pandèmia. La xifra d’aules aïllades s'ha incrementat de manera notable aquesta setmana ja que fins diumenge hi havia 14 grups escolars que no podien fer ensenyament presencial i dilluns ja n'hi havia set més. Tanmateix, els positius diagnosticats entre escolars mantenen a més 42 aules aïllades parcialment, amb part dels alumnes confinats a casa, i en aquest cas són sis menys que dilluns. Finalment, hi ha 39 grups educatius més en vigilància passiva, cosa que implica que tots els escolars poden acudir a classe amb normalitat però que han de vigilar l’aparició de possibles símptomes.
Etiquetes
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts