x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
òbit

Mor als 74 anys l'exministre Antoni Puigdellívol

L'expolític i empresari va ser cònsol major de la capital, conseller general, i titular de les carteres de Turisme i Medi Ambient 
Antoni Puigdellívol rep al Copríncep Giscard d'Estaing el 19 d'octubre de 1978

Antoni Puigdellívol rep al Copríncep Giscard d'Estaing el 19 d'octubre de 1978

Antoni Puigdellívol rep al Copríncep Giscard d'Estaing el 19 d'octubre de 1978

Arxiu Comunal Andorra la Vella
Antoni Puigdellívol, en la seva època de ministre.

Mor als 74 anys Antoni Puigdellívol

Antoni Puigdellívol, en la seva època de ministre.

ARXIU
Actualitzada 27/01/2021 a les 14:09
L'empresari i expolític Antoni Puigdellívol ha mort aquesta matinada als 74 anys. El difunt havia estat cònsol d'Andorra la Vella, conseller general i ministre de Turisme amb Albert Pintat a més de ser un empresari important del sector de l'hoteleria i l'automòbil.

La primera responsabilitat pública va ser la de cònsol menor al comú d'Andorra la Vella del 1976 al 1977 amb Magí Maestre de cònsol major. L'any següent es van intercanviar els càrrecs perque` encara compartien l'administració Andorra la Vella i Escaldes i llavors va arribar la separació de les dues parròquies i va convertir-se en cònsol major de la capital entre el 1978 i el 1979 amb Joan Samarra com a cònsol menor,  que posteriorment va rellevar-lo al capdavant del comú de la capital.

Puigdellívol va tornar a la política com a conseller general entre el 1982 i el 1985 i del 2005 al 2007 va ser ministre de Turisme i Medi Ambient del Govern d'Albert Pintat, càrrec del qual va dimitir per discrepàncies polítiques.

La trajectòria professional de Puigdellívol ha estat sempre lligada al món de l'hoteleria on va continuar amb els negocis familiars que havien iniciat els pares en la dècada dels quaranta. Antoni Puigdellívol ha estat un dels empresaris que va contribuir a convertir l'avinguda Meritxell en l'eix de referència amb diferents hotels que encara mantenen l'activitat, com el Novotel o el Mercure. L'altra gran passió que tenia eren els automòbils, ja que des del 18 anys havia participat en competicions de vehicles i el 1990 va diversificar l'empresa amb la creació d'un concessionari de distribució de cotxes de marques de les més conegudes, segons explica en una entrevista publicada al llibre Pioners.

Antoni Puigdellívol Riberaygua va néixer el 19 de desembre del 1946 a Engordany i va estudiar administració hotelera amb estades a França i Anglaterra, segons es recull a Pioners. L'empresari es va fer càrrec després dels negocis que els pares havien iniciat amb l'hotel RiberPuig, el restaurant La Truita i anys més tard amb l'hotel Andorra Palace.

Condol de la capital
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, s'ha sumat a les mostres de còndol pel traspàs d'Antoni Puigdellívol al que ha recordat com a predecessor en el seu càrrec. "Ha estat una persona molt visionària per a la parròquia i se'l pot considerar com l'impulsor de la modernitat i la capitalitat", ha assenyalat Marsol, que ha destacat la compra de terrenys a Príncep Benlloch per construir l'actual edifici del comú. Sobre la seva persona, Marsol ha ressaltat que "va ser conseqüent amb les seves idees defensant-les fins al final i es va demostrar que tenia raó" i ha afegit que "tenia un caràcter molt important i no deixava a ningú indiferent”.

   
Etiquetes
  • #12 Catherine
    (22/03/22 22:45)

    Il fut mon beau frère, et j'étais à ses côtés lors du décès de sa première épouse. Un pan de la vie.
    Qu'il repose en paix.

    Respondre
  • #11 Alba
    (27/01/21 21:51)

    Amic dels seus amics i enamorat de les nostres muntanyes. Avui l'Antonio ha pres el camí infinit deixant petjades rellevants pel país.Aquesta carrera ens espera a tots.El més important és haver conduït amb tenacitat com ell ha fet.

    Respondre
  • #10 Pedro
    (27/01/21 17:03)

    Mi ex cap.

    Respondre
  • #9 Andorrana
    (27/01/21 13:54)

    Descansi en pau.

    Respondre
  • #8 Josep Autet
    (27/01/21 13:52)

    Amb Antoni Puigdellivol també desapareix un excel·lent pilot d'automobilisme, dues vegades guanyador del Ral·li d'Andorra. Descansi en Pau.

    Respondre
  • #7 Pere
    (27/01/21 13:36)

    Descansa en pau Antonio. 

    Respondre
  • #6 Joan
    (27/01/21 13:15)

    Un tío Ámb dos collons fen empresa Andorrana i economía de país .

    Respondre
  • #5 El llop de Padern
    (27/01/21 12:43)

    Jbs va dir..
    Totalment d'acord amb el seu comentari, "un defensor de l'economia productiva del pais". Més ni haguessin de Puigdellivols... Descansi en pau

    Respondre
  • #4 XXX
    (27/01/21 12:21)

    Descansi en pau "Truitot" , un Senyor com la copa d'un pi!

    Respondre
  • #3 P3.
    (27/01/21 11:53)

    Descansi en Pau.... Els hotels acaben de perdre el seu capità, ara per desgràcia tots en patirem i el trobarém a faltar.

    Respondre
Veure’n més
12
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts