x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
PARRÒQUIES

La capital tindrà cent pisos més de lloguer

Els hotels Àrtic, Normandia i Jaume I reconvertiran el seu ús per a l’arrendament d’habitatges
L'hotel Àrtic en primer pla i de fons, amb la façana blanca, l'hotel Normandia.

Marsol projecta prop de cent pisos de lloguer

L'hotel Àrtic en primer pla i de fons, amb la façana blanca, l'hotel Normandia.

Fernando Galindo
Marsol projecta prop de cent pisos de lloguer

Marsol projecta prop de cent pisos de lloguer

Marsol projecta prop de cent pisos de lloguer

Fernando Galindo
Actualitzada 27/01/2021 a les 16:49
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va manifestar ahir en roda de premsa que la capital comptarà amb un centenar de pisos de lloguer “per atenuar la problemàtica de l’habitatge”. Tot i que no va especificar els terminis sobre quan podrien estar en condicions d’habitabilitat, Marsol sí que va precisar que una cinquantena provindran de tres hotels que fins ara estaven tancats i que es reconvertiran en “pisos destinats al lloguer”.

Concretament, es tracta de l’hotel Àrtic, ubicat al carrer de Tobira, l’hotel Normandia, a l’avinguda Príncep Benlloch i en desús després de l’incendi del 2010, i l’hotel Jaume I, al carrer Roureda de Sansa. Així mateix, Marsol va comentar que hi ha previsió que aquesta setmana es pugui afegir un quart establiment hoteler a aquesta llista. Tots formen part dels 183 pisos que han entrat al mercat immobiliari gràcies a les exempcions que contribueixen a la rehabilitació d’immobles, previstes a la Llei de mesures urgents de l’any passat.

Paral·lelament, la cònsol va recordar que els terrenys de la Borda Nova que el comú va cedir al Govern per a la construcció d’habitatges de lloguer a preu regulat segueixen en curs. En aquest sentit, Marsol va sostenir que “aviat” es convocarà un concurs per a seleccionar l’arquitecte encarregat de redactar el projecte. Sobre aquesta qüestió, cal recordar que la corporació i l’executiu van signar un conveni el 12 de març passat pel qual la capital cedia 2.800 metres quadrats, de forma gratuïta, amb l'objectiu de construir 44 habitatges a un preu econòmic, així com un aparcament amb capacitat per 600 vehicles i una zona verda. El projecte estarà finançat amb els 4,2 milions d'euros previstos per l'executiu per a l'habitatge social i si la quantitat necessària per portar a terme la construcció fos superior es recorriria al fons publicoprivat, segons va confirmar el cap de Govern, Xavier Espot.

Astrié defensa l’ADN caní
D’altra banda, el cònsol menor, David Astrié, va defensar la utilitat de l’ADN caní tot i que va reconèixer la seva complexitat pel fet d’haver de coordinar-ho amb sis administracions més, excepte el comú d’Escaldes-Engordany que ja ha expressat la seva oposició al projecte. A tall d’exemple, Astrié va afirmar que a la capital ja s’ha detectat una “depuració” d’uns 300 gossos mitjançant les cartes que s’han enviat a propietaris que havien tingut gossos però que ja eren morts. A més, el cònsol menor va recordar que d’un reglament del Govern es desprèn l’obligatorietat de tenir tots els gossos genotipats a partir de l’1 de gener del 2022. “Els dos objectius principals de l’ADN caní és castigar els comportaments incívics i que es pugui identificar els propietaris de gossos abandonats i perduts”, va concloure.

 
ANDORRA LA VELLA PRESENTA UNA NOVA IMATGE CORPORATIVA PER "MIRAR ENDAVANT"
Marsol projecta prop de cent pisos de lloguer

El comú d'Andorra la Vella va presentar ahir una nova imatge corporativa, així com una campanya ciutadana amb la qual volen fer una crida “a l'optimisme i l’esperança”. El lema és "mirem endavant", amb el qual volen animar la població a "caminar tots junts en aquests moments difícils", tal com va assegurar la cònsol major, Conxita Marsol.

Pel que fa a la nova imatge corporativa, la qual representa una A i una V juntes, Marsol va definir-la com "un símbol dinàmic i en moviment, com la nostra parròquia".

Entre les dues accions, la corporació ha destinat a la primera fase d’aquesta campanya un total de 18.600 euros. Concretament, el cost de la creació de la campanya i la imatge ha estat de 3.500 euros, s'ha pagat 5.300 euros per una escultura amb llum, i en material de promoció uns 8.4000 euros. A més, la corporació ha destinat 1.400 euros a vinilar els vehicles del comú. L’escultura amb la nova imatge s’estarà uns dies davant del comú i anirà instal·lant-se de manera itinerant en diferents zones comercials de la parròquia. D’aquesta manera, tal com va sostenir el cònsol menor, David Astrié, l’escut del comú quedarà restringit a actes més institucionals, ja que l’objectiu és que la marca “perduri en el temps”.
Etiquetes
  • #11 Pep
    (27/01/21 21:59)

  • #10 El Tamarro
    (27/01/21 21:41)

    Com sempre censurant els comentaris contraris al partit del millors.
    Diari de Andorra panfleto del poder politic.

    Respondre
  • #9 De gran vull ser polític
    (27/01/21 13:05)

    Claro, claro...
    Com el model turístic actual, té els dies comptats, doncs ara la solució passa per fer pisos, dels hotels vells i ruïnosos, convertint-los en colmenes d'esclaus moderns.


    PD: podíeu començar a fer el mateix, amb els secaderos i les fàbriques de tabac...

    Respondre
  • #8 Yo no soy tonto
    (27/01/21 11:45)

    A la Seu els pisos estan molt bé de lloguer, a Organya pago 250 euros per un amb 3 habitacions, els gastos de desplaçament els cobreixo amb un parell de cartons al dia, es la solució, i de pas al mercadono, pujo aliments pels companys que m'ho demanen.. ça de ser més espavilat.

    Respondre
  • #7 Preu màxim comú
    (27/01/21 09:55)

    S'han fet i pagat mil estudis del mercat immobiliari, jo mateix vaig participar en un parell d'ells.. no seria tan difícil regular un preu per zona.. però no volen.. Andorra mercat únic al Preu Màxim Comú

    Respondre
  • #6 Ciutadà andorrà
    (27/01/21 09:52)

    govern d'andorra va dir..
    Impostos baixos per a tothom! No hi ha exempció per ser Youtuber, es el mateix tipus impositiu per a tots a partir dels 50.000€ (10%).

    Respondre
  • #5 govern d'andorra
    (27/01/21 08:44)

    es la nova proposta del govern, impostos baixos pels "you tubers", vivendes cares pels ciutadans andorrans...

    Respondre
  • #4 Anonim
    (27/01/21 08:21)

    I arrivara un inversor agafara tots els pisos y els alquilara a preus desorbitats, ah no, que aixo ja va pasar

    Respondre
  • #3 Enginyer
    (27/01/21 08:08)

    La mesura impulsada per govern i la Taula d'habitatge veig que pot funcionar Felicitats! Personalment no ho acabava de veure. Però pot donar fruits positius.

    Respondre
  • #2 Conxita
    (27/01/21 07:22)

    For presidenta!!!

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts