x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

La capital retornarà 300.000 euros en taxes als negocis més castigats

El comú reingressarà a 1.112 comerços l’import corresponent als mesos de novembre i desembre
Cadires d'una terrassa tancada.

La capital retornarà 300.000 euros en taxes als negocis més castigats

Cadires d'una terrassa tancada.

Fernando Galindo
Actualitzada 27/01/2021 a les 06:22
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va anunciar ahir en roda de premsa que la corporació retornarà prop de 300.000 euros en concepte de taxes a “tots els comerços que s’han vist afectats pel tancament de les fronteres dels països veïns”. Concretament, Marsol va detallar que hi haurà 1.112 comerços beneficiaris per l’impost de radicació comercial, la taxa d’higiene pública i la taxa sobre l’enllumenat públic corresponent als mesos de novembre i desembre. “Farem el mateix ingrés per la part on es cobren els tributs. És una mostra més que el comú està al costat dels negocis i que continuem per tirar endavant”, va declarar.

D’aquesta manera, Marsol va manifestar que el retorn començarà “ben aviat” i va comentar que principalment va adreçat a bars i comerços de roba al detall. “L’exoneració l’hem feta amb els tècnics del comú, però si hi ha algun sector que considera que ha estat perjudicat estem oberts a valorar les seves demandes”, va declarar la cònsol. A més, Marsol va assenyalar que aquest import s’afegirà als prop de 600.000 euros que es van deixar de cobrar a diferents establiments durant el confinament de la passada primavera. “Estaríem parlant d’unes ajudes directes de gairebé un milió d’euros”, va remarcar.

Afluència “limitada” a la nòria
Paral·lelament, la màxima mandatària de la corporació va valorar que l’afluència a la nòria panoràmica ha estat “molt limitada” a causa de les restriccions de mobilitat. “Vam fer un esforç perquè fos un atractiu turístic però al final ha acabat aportant un plus per als ciutadans d’Andorra la Vella”, va apuntar Marsol. En qualsevol cas, tal com figura al contracte, la nòria es mantindrà a la plaça de la Rotonda fins a finals de març i les atraccions de Nadal de la plaça del The Cloud es procediran a retirar al febrer.
Etiquetes
  • #4 Mama por
    (27/01/21 12:08)

    Conxita va dir..
    Presidenta!! Mama por

    Respondre
  • #3 Anonim
    (27/01/21 08:27)

    I a la resta ens tornara el foc i lloc? Tambe patim....

    Respondre
  • #2 La Massana
    (27/01/21 08:25)

    Com aqui a la Massana, jajaja aqui no treuen res, per treure ja no treuen ni la neu, ni llums de nadal... Aviam si la resta de la parroquia es deixen de personalismes i fan llista conjunta a les proximes.

    Respondre
  • #1 Conxita
    (27/01/21 07:24)

    For presidenta!!!

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts