x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Benazet afirma que la tercera onada sembla "continguda"

L'hospital augmenta a 37 pacients amb Covid i Salut notifica 78 contagis nous
Planta de l'hospital preparada per als pacients amb Covid-19

Planta de l'hospital preparada per als pacients amb Covid-19

Planta de l'hospital preparada per als pacients amb Covid-19

SAAS
Actualitzada 27/01/2021 a les 19:32
Els indicadors de la incidència de la pandèmia de la Covid a Andorra apunten a una estabilització i no s'arriba als màxims de la segona onada, tret dels pacients amb ventilació mecànica a l'UCI que són 11 ara davant dels 8 que es van assolir en la fase anterior, segons ha explicat el ministre de Salut aquesta tarda. Joan Martínez Benazet ha manifestat que la taxa de reproducció està en 0,91 i que pel nombre de contagis nous per dia, avui en són 78, i la baixada de la taxa de positivitat en les proves TMA i PCR i els tests d'antígens "sembla que la tercera onada la tinguem continguda". Una afirmació que ha incidit que fa "amb la cautela de sempre" perquè la pandèmia ha demostrat que d'un dia per a l'altre es pot descontrolar.

El ministre ha informat que els casos totals augmenten a 9.716 avui, es mantenen 767 malalts actius i les 98 defuncions amb la que es va registrar ahir a Sant Vicenç d'Enclar i les recuperacions arriben a 8.851, 77 més que ahir. La pressió hospitalària segueix la tendència a l'alça d'aquesta setmana amb 2 nous ingressos en les últimes hores que deixen 37 persones al centre. L'augment de malalts s'ha tornat a registrar a planta que acumula 25 afectats pel virus i a l'UCI continuen com ahir una dotzena d'ingressats i onze d'ells requereixen ventilació mecànica.

Martínez Benazet ha destacat que a diferència de l'onada anterior ara s'estan detectant més positius entre majors de 50 anys contagiats arran de les festes de Nadal i això fa "que els pacients siguin més greus perquè són de més edat". En concret ha comentat que ara es detecten 21 contagiats que superen els 50 anys al dia, davant dels entre 11 i 15 casos d'abans de festes i per això ha recalcat que l'UCI continua sent el "punt més crític" perquè els pacients més grans pateixen conseqüències més greus i no es preveu que millori la situació a cures intensives "fins passades unes setmanes".

La planta geriàtrica de coronavirus d'El Cedre baixa avui l'ocupació a sis padrins ja que no hi ha contagiats per la malaltia de la clínica Sant Vicenç d'Enclar. Els malalts que queden al centre sociosanitari de Santa Coloma són dos procedents de Salita, un de la residència Albó i tres pacients derivats des d'Urgències.

El nombre d'aules tancades per casos de coronavirus disminueix avui a 17, quatre menys que ahir, i en el marc dels cribratges a personal que treballa cara al públic s'han fet 14.625 tests d'antígens.

Col·laboració amb Occitània
Andorra i França han renovat la col·laboració per gestionar la pandèmia amb l'acord assolit aquesta setmana que fixa que es compartiran dades i s'optimitzaran els mitjans disponibles als territoris d'Occitània. Martínez Benazet ha explicat que s'ha decidit que "ells si tenen necessitat poden utilitzar els nostres recursos i nosaltres els seus" i ha recordat que en la primera onada ja es van posar a disposició d'Andorra llits a Foix per si el Principat els necessitava.


El ministre ha indicat que l'hospital de campanya que hi haurà a Tolosa "no pensem que el necessitem en un futur immediat" però seria un recurs més en cas que calgui atendre més malalts.  
Etiquetes
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts