Govern prorroga sis mesos els venciments dels crèdits tous concedits

La modificació del decret també permetrà sol·licitar els avals per a les quotes de les operacions d'arrendament financer

Eric JoverSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat avui durant el consell deministresla modificació del decret de la segona fase dels crèdits tous i la pròrroga dels avals ja concedits a empreses arran de la pandèmia. Així ho ha fet saber elministreportaveu, Eric Jover, qui ha detallat que els venciments de les pòlisses de crèdit formalitzades durant el 2020, siguin del primer o segon programa de crèdits tous, s'allargaran per un període de sis mesos a comptar des de la data de finalització que consti en el contracte de formalització. Així mateix, els nous canvis estableixen que els avals també es poden sol·licitar per a les quotes de les operacions d'arrendament financer (lísing) arran de la repercussió en la facturació i la capacitat de retorn dels sol·licitants dels avals del Govern.

Jover també ha explicat que en la primera fase de crèditstouss'han concedit 129,8 milions d'euros i s'ha acceptat 1.369 de les 1.509 sol·licituds que s'han rebut. El volum mig concedit per crèdit és de 85.939 euros i un total de 15.083 assalariats s'han vist beneficiats gràcies a aquest programa, una xifra que representa el 50% dels assalariats i autònoms del sector empresarial privat del país.

tracking