art

Espanya exigeix a Cervera el retorn del 'Mata Mua'

L’acord estable per la col·lecció de la baronessa està “supeditat” a la restitució del quadre de Gauguin

Espanya exigeix a Cervera el retorn del 'Mata Mua'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya exigeix el retorn del quadre de Paul Gauguin Mata Mua al Museu Thyssen de Madrid per arribar a un “acord estable” amb Carmen Cervera sobre la col·lecció de la baronessa. El retorn del quadre, que va sortir de la capital d’Espanya al juny i es troba actualment a Andorra, “supedita” qualsevol acord, ja que per al ministre de Cultura del veí sud, José Manuel Rodríguez Uribes, un nou conveni amb Cervera “només té sentit” amb la restitució de l’obra. Tot i això, el ministre es va mostrar confiar la nit de dilluns a poder arribar a aquest “acord estable” amb la baronessa Thyssen i va assenyalar que la negociació, que acaba el 31 de gener, “va en el bon camí”.

En aquest sentit, el titular espanyol de Cultura va apostar per un acord a llarg termini, que no es renovi “any a any o cada sis mesos”, doncs, segons la seva opinió, “això ja no té sentit fer-ho”.

A més, va assegurar que també s’ha de reconèixer a Carmen Cervera “la seva col·laboració” amb el museu madrileny. “Estem en el bon camí, potser deixem algun serrell obert, no ho sé, però crec que hi ha una bona disposició. En aquests dies intentarem tancar-lo”, va anunciar en una entrevista a la televisió pública espanyola. Rodríguez Uribes va recordar que el museu “no està en discussió” i que el debat està en la col·lecció privada de Carmen Cervera. “El tema és si mantenim aquesta col·laboració i que surti un bon acord”, va declarar.

Cal recordar que el ministre ha defensat durant aquests últims mesos que esperava unes “exigències” de la baronessa i el seu fill “assumibles”. S’havia parlat d’un acord de 7 milions d’euros anuals per un període de 15 anys.

tracking