El Superior jutja si una afectada del 'cas Interauto' mereix indemnització

La dona va avançar 2.000 euros per reservar un automòbil que mai va rebre

L'accés electrònic a la Justícia, l'any vinentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple del Tribunal Superior ha jutjat aquest matí si una de les afectades del 'CasInterauto' mereix una indemnització per la dilació indeguda del procediment. El lletrat de la dona, Josep Anton Silvestre, ha manifestat que la seva clienta va adquirir, o això es pensava, un vehicle al concessionari per poder anar a treballar diàriament a la capital, ja que ella vivia al Pas de la Casa, va avançar 2.000 euros en concepte de reserva de l'automòbil, va haver de contractar un préstec bancari que ha hagut de pagar al llarg dels darrers anys i, finalment, es va quedar sense cotxe. D'aquesta manera, l'advocat ha incidit en el fet que la dona ha sofert un perjudici moral i patrimonial, pel qual sol·licita una compensació d'uns 68.000 euros, i ha exposat que el pagament proposat, que ascendeix als 2.000 euros, "no és suficient. La meva clienta té dret a refer la seva vida, la qual va quedarparalitzadael dia que va entrar en aquell concessionari".

El ministeri públic, representat pel fiscal general AlfonsAlberca,hadestacatque no es pot jutjar la indemnització per perjudicis morals i patrimonials, ja que "el quedonadret a la compensació no són els danys soferts, sinó la parada de dos anys i mig que va provocar la dilació indeguda de la causa". A més, la lletrada en representació del Govern ha indicat que s'oposa a la quantitat demanada per Silvestre, al·legant que no són proporcionals al dany sofert per l'afectada. I ha asseverat que la dilació objecte de la indemnització és dos anys i, peraquestmotiu, "no ha de ser superior a 2.000 euros". Cal destacar que el cas encara es troba en fase d'instrucció a la Batllia i en més de deu anys no s'ha jutjat.

Durant alvista oral una part dels magistrats del Superior han comparegut a través devideoconferènciaper garantir el compliment de les mesures per prevenir la propagació de la pandèmia.

tracking