TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Justícia

El PSOE també demana la compareixença al Congrés de l'advocat dels Cierco a Espanya

El grup parlamentari majoritari vol que Javier Iglesias Redondo declari en el marc de la comissió d'investigació de l'operació Kitchen

Rajoy va demanar el relleu del fiscal per afavorir els Cierco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari socialista, com ja va fer fa uns dies Bildu, ha demanat la compareixença al Congrés dels Diputats de Javier Iglesias Redondo, advocat dels exmàxims accionistes de BPA, Ramon i Higieni Cierco, a Espanya i home de confiança de l'exsecretària general del PP i exministra, María Dolores de Cospedal. La petició es fa en el marc de la comissió d'investigació sobre l'operació Kitchen.

El PSOE també ha inclòs a la llista de compareixents a l'expresident de Govern i de l'PP Mariano Rajoy; a María Dolores de Cospedal i al seu marit, l'empresari Ignacio López de Ferro; i a les persones que integraven la cúpula d'Interior quan van succeir els fets investigats, però ha declinat citar l'excomissari José Manuel Villarejo.

A les 29 peticions de compareixença que els socialistes han registrat en solitari, al no haver arribat a un acord sobre aquest extrem amb els seus socis de Unides Podem, figuren la majoria dels imputats pel suposat espionatge a l'extresorer de PP Luis Bárcenas, amb algunes excepcions, una d'elles la de Villarejo, a qui Unides Podem sí que ha inclòs a la llista.

Atès el procediment impost a la comissió pels dos partits que integren el govern de coalició, que implica votar les compareixences en llistes tancades i no nom per nom, les propostes del PSOE són a priori les que tenen més possibilitats de tirar endavant ja que els vetos creuats juguen a favor seu quan demà les debati la comissió a porta tancada.

A més dels ja citats, el PSOE també sol·licita escoltar l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i a qui va ser el seu secretari d'Estat Francisco Martínez, així com a l'aleshores director de la Policia, Ignacio Cosidó (de moment no imputat per la Justícia) i també a José Antonio Nieto, secretari d'Estat de Seguretat amb Juan Ignacio Zoido.

tracking