x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Justícia

El PSOE també demana la compareixença al Congrés de l'advocat dels Cierco a Espanya

El grup parlamentari majoritari vol que Javier Iglesias Redondo declari en el marc de la comissió d'investigació de l'operació Kitchen
Actualitzada 27/01/2021 a les 18:35
El grup parlamentari socialista, com ja va fer fa uns dies Bildu, ha demanat la compareixença al Congrés dels Diputats de Javier Iglesias Redondo, advocat dels exmàxims accionistes de BPA, Ramon i Higieni Cierco, a Espanya i home de confiança de l'exsecretària general del PP i exministra, María Dolores de Cospedal. La petició es fa en el marc de la comissió d'investigació sobre l'operació Kitchen.

El PSOE també ha inclòs a la llista de compareixents a l'expresident de Govern i de l'PP Mariano Rajoy; a María Dolores de Cospedal i al seu marit, l'empresari Ignacio López de Ferro; i a les persones que integraven la cúpula d'Interior quan van succeir els fets investigats, però ha declinat citar l'excomissari José Manuel Villarejo.

A les 29 peticions de compareixença que els socialistes han registrat en solitari, al no haver arribat a un acord sobre aquest extrem amb els seus socis de Unides Podem, figuren la majoria dels imputats pel suposat espionatge a l'extresorer de PP Luis Bárcenas, amb algunes excepcions, una d'elles la de Villarejo, a qui Unides Podem sí que ha inclòs a la llista.

Atès el procediment impost a la comissió pels dos partits que integren el govern de coalició, que implica votar les compareixences en llistes tancades i no nom per nom, les propostes del PSOE són a priori les que tenen més possibilitats de tirar endavant ja que els vetos creuats juguen a favor seu quan demà les debati la comissió a porta tancada.

A més dels ja citats, el PSOE també sol·licita escoltar l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i a qui va ser el seu secretari d'Estat Francisco Martínez, així com a l'aleshores director de la Policia, Ignacio Cosidó (de moment no imputat per la Justícia) i també a José Antonio Nieto, secretari d'Estat de Seguretat amb Juan Ignacio Zoido.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts