PANDÈMIA MUNDIAL

La mort d'un pacient a l'hospital eleva a 97 les defuncions

La mort d'un pacient a l'hospital eleva a 97 les defuncionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pacient ingressat a planta de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell va causar decés ahir a la tarda per la Covid i es va convertir en la víctima mortal número 97 des de l’esclat de la pandèmia. Paral·lelament, el Govern va informar de la detecció de 47 casos nous la jornada d’ahir, una xifra que eleva a 9.596 el total de persones afectades pel virus. Actualment hi ha 775 casos actius, 26 menys que diumenge, i 8.724 recuperats després de l’alta mèdica de 72 pacients en les darreres 24 hores.

Pel que fa a la taxa de reproducció, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va assenyalar que es va reduir lleugerament a 0,99, quelcom que va atribuir a “l’estabilització” de la pandèmia. “S’ha de tenir en compte que en aquesta darrera setmana hem augmentat els tests i es podia haver portat una escalada”, va afegir.

Precisament, el ministre va comentar que durant els cribratges escolars es van realitzar 3.282 tests que van permetre diagnosticar un total de 13 positius. A més, amb relació als cribratges als centres educatius, el titular de Salut va indicar que hi ha hagut un increment del nombre de classes aïllades amb tots els alumnes a casa fins a 19, cinc més que ahir. Igualment, hi ha 48 grups escolars amb part dels estudiants a casa per la detecció de positius a l’aula.

Respecte a la pressió sobre el sistema sanitari, l’hospital acumula 32 ingressats pel virus, dos menys que ahir. En detall, hi ha 20 ingressats a planta i 12 a l’UCI, dels quals només un no requereix l’assistència de la ventilació mecànica. Quant a la planta Covid-19 habilitada a El Cedre hi ha un total de vuit ingressats: dos procedeixen de Salita, dos de Sant Vicenç d’Enclar, un de la residència l’Albó i tres d’urgències de l’hospital. En darrer lloc, Benazet va informar que l’estudi sobre la mortalitat pel virus es troba en “fase avançada” tot i que va comentar que encara pot trigar uns mesos a veure la llum.

tracking