FINANCES

La Hisenda espanyola augmenta la recaptació durant el 2020

La Hisenda espanyola augmenta la recaptació durant el 2020

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Hisenda espanyola va ingressar 717 milions l’any passat de declaracions de la renda fora de termini per un augment que s’atribueix a l’intercanvi de dades bancàries amb Andorra, segons recullen diversos mitjans de premsa del país veí. L’increment de la recaptació per aquest concepte va ser del 8% respecte a l’exercici anterior i es destaca que la primera remesa de dades de titulars espanyols amb comptes al Principat va arribar el setembre del 2019.

El Sindicat de Tècnics del Ministeri d’Hisenda espanyol (Gestha) va atribuir l’augment de la regularització de les obligacions tributàries a les derivades del coneixement dels comptes que ha anat aportant Andorra en compliment del conveni d’intercanvi automàtic d’informació fiscal, segons El Independiente. El rotatiu va indicar que després de l’entrega de dades del setembre del 2019 corresponents al 2018 va arribar una altra remesa d’informació el desembre passat amb dades del 2019, amb retard de tres mesos per la pandèmia.

El fet que les autoritats tributàries espanyoles tinguessin coneixement de dades fiscals de ciutadans d’aquest país al Principat hauria comportat que molts hagin fet declaracions de la renda voluntàries per evitar requeriments per l’actuació de la Hisenda espanyola.

Pendent dels youtubers

En aquest sentit, la Hisenda espanyola està investigant els moviments dels youtubers que s’han traslladat a Andorra per comprovar si la seva residència al Principat és real o fictícia. Espanya està preocupada no només per aquesta pèrdua d’ingressos sinó també pel missatge que donen els influencers als joves del país del sud i que ha agafat més ressò amb la marxa d’El Rubius a Andorra. Les investigacions es duen a terme per la via administrativa, fent seguiment dels viatges, les consumicions i les despeses fetes amb les targetes de crèdit.

tracking