cultura

Govern exposarà les obres de Fontcuberta

La sala annexa del Museu Fàbrica Reig acollirà els treballs del fotògraf català del 25 de febrer al 2 de maig

Govern exposarà les obres de FontcubertaSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i la directora del departament de Promoció Cultural i Política Lingüística, Montserrat Planelles, van presentar ahir en roda de premsa la nova exposició Kintsugi de la mà de l’artista català internacionalment reconegut Joan Fontcuberta. Les obres del fotògraf es podran veure a la sala annexa del Museu Fàbrica Reig a partir del 25 de febrer fins al 2 de maig, gràcies a l’acord de col·laboració al qual han arribat el Govern i la Fundació Reig, i que permet mantenir el calendari expositiu malgrat que ja no es compti amb la sala d’exposicions d’Artalroc, situada a Escaldes-Engordany.

Fontcuberta mostrarà un total de 38 obres que inclouen imatges inèdites realitzades a Andorra a partir de material de l’Arxiu Nacional, a través de les quals vol parlar “del temps i de l’amnèsia”. Així doncs, l’autor va explicar que les imatges pretenen mostrar les esquerdes de la història. “Hem d’assumir les cicatrius com a pròpies, ja que són part del camí que ens ha portat on som ara mateix. Hem d’assumir-ho, ja que és un signe de resiliència i de superació”, va comentar.

A més de la mostra fotogràfica, l’artista oferirà un taller durant els dies 26, 27 i 28 de febrer en el qual podran participar artistes i professionals del país. Riva va explicar que les bases per al taller, que serà gratuït, sortiran publicades al BOPA demà i que les persones que estiguin interessades a participar-hi hauran de fer arribar el seu currículum a Acció Cultural abans del 18 de febrer. Les places estan limitades a dotze persones i la formació tindrà una durada de catorze hores repartides al llarg dels tres dies. Fontcuberta va exposar que es planteja aquestes formacions com una manera de “plantar llavors”, de sacsejar la consciència dels participants perquè els pugui estimular en els seus projectes de futur.

A més, i de manera paral·lela a l’exposició a l’espai de la Fundació Reig s’ha editat un llibre que, segons l’artista, defuig el catàleg tradicional i enriqueix la proposta del taller i de l’exposició.

La titular de la cartera de Cultura també va manifestar que la col·laboració entre l’executiu i el comú d’Andorra la Vella per disposar d’una sala d’exposicions al Parc Central “segueixen endavant”, malgrat que no va voler calendaritzar quan l’espai podria estar disponible. En aquest sentit, Riva va destacar que la voluntat del ministeri era mantenir el calendari d’exposicions i per aquest motiu es va arribar a un acord amb la Fundació Reig perquè “ens cedissin l’espai annex al museu de l’ens i garantir la mostra de les obres”. Així, va agrair la bona disposició als representants de la fundació “per poder disposar d’un espai”.

tracking