Esquiador de bona feARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El processat és una persona de total bona fe.” Aquesta és la conclusió a la qual arriba el Tribunal de Corts per absoldre un jove esquiador francès acusat d’un delicte menor de lesions per imprudència greu arran d’un accident al Pas de la Casa el 2016. La Fiscalia demanava una pena de quatre mesos d’arrest domiciliari condicional.

Els fets van passar el 21 de gener del 2016, quan el processat, nascut el 1993 a França, va visitar el país en el marc d’una estada d’esquí organitzada per una escola superior de Bordeus. L’home era un esquiador debutant que només havia practicat esquí l’any anterior durant quatre dies a l’estació de Pas de la Casa, especialment per la pista de dificultat blava anomenada Tubs. Aquell dia va començar la seva jornada esquiant dues hores en una pista verda de la mateixa estació per redescobrir les sensacions i els reflexos d’un esquiador, abans d’unir-se a companys d’escola, que també eren debutants i estaven a la pista Tubs.

Després d’haver baixat la pista dues vegades, “amb precaució i sense tenir cap dificultat”, el processat va començar un tercer descens, sempre amb la mateixa precaució, fent girs per evitar agafar velocitat. En un moment donat, en un gir, va perdre el control dels esquís i va agafar una mica de velocitat mentre un grup d’esquiadors sota la direcció d’un monitor arribava a proximitat immediata a la seva dreta, baixant en línia recta. Pocs metres després, adonant-se que no podria evitar una col·lisió amb un esquiador del grup, el processat es va tirar voluntàriament al terra per atenuar el xoc. Tot i això va impactar per darrere amb el seu cos i els esquís provocant la caiguda de la víctima, que va patir una fractura anterior L1 amb encunyament anterior i petit fragment lliure. Ferida que va requerir d’una primera assistència mèdica amb ingrés hospitalari en dues ocasions, i la necessitat de portar una cotilla per immobilitzar la zona fracturada.

Per Corts, l’home no va cometre cap imprudència greu perquè esquiava en una pista del seu nivell i perquè no anava recte com “erròniament” havia defensat la Fiscalia. Recorden que va estar dues hores en una pista verda practicant, conscient del seu nivell d’esquí, “demostrant així el seu sentit de la responsabilitat”. També indiquen que, malgrat que no hi va haver testimonis visuals, el parer del tribunal és que “és una persona de total bona fe” perquè sempre va declarar que baixava fent girs per no agafar velocitat i en veure que podria provocar un accident es va llançar a terra per atenuar el xoc.

tracking