Pandèmia mundial

Espanya prorroga el vet als vols del Regne Unit però permetrà l'entrada i sortida d'andorrans

És la tercera vegada que s'allarga la mesura, que estarà vigent fins al 16 de febrer

La UE suspèn tots els vols dels Boeing 737 Max

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha decidit prorrogar per tercera vegada i fins al proper 16 de febrer les restriccions d'entrada de vols i vaixells que procedeixen del Regne Unit amb passatgers no residents ni nacionals davant la incertesa de l'abast sobre la variant britànica de l'coronavirus.

Així ho ha anunciat l'encara ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, qui ha explicat que els vols entre aeroports del Regne Unit i Espanya, amb escales o sense escales intermèdies, "únicament es pot portar a terme quan es tracti d'aeronaus que transportin exclusivament nacionals espanyols o andorrans, o residents a Espanya o Andorra". Aquest és també el requisit per permetre l'entrada de vaixells als ports espanyols, ha assenyalat Illa.

El govern espanyol considera que cal mantenir aquestes mesures fins que es tingui coneixement de l'impacte de la nova variant britànica de la Covid-19 en l'evolució de la pandèmia i, especialment, en el que pugui afectar al veí del sud.

A més, adverteix que en funció de l'evolució de la pandèmia i especialment de les decisions que es puguin adoptar de manera coordinada en la Unió Europea, Sanitat pot aixecar, amb caràcter general, aquestes limitacions abans de la finalització del termini establert.

L'actual i segona pròrroga de l'acord de el 22 de desembre per limitar aquests vols està vigent fins a les 18.00 hores del proper 2 de febrer i amb la decisió d'aquest dimarts s'amplia fins a la mateixa hora del 16 de febrer.

tracking