Pandèmia mundial

La prohibició de visites a hospitals i residències es prorroga fins al 2 de febrer

Govern considera necessari mantenir les restriccions tot i que alguns indicadors apuntin a l'estabilització

El nombre d'afectats a la planta Covid d'El Cedre s'eleva a nouFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat avui un decret de pròrroga de les mesures excepcionals per frenar l'expansió de la Covid que inclouen la prohibició de fer visites a l'hospital i a les persones grans internades en residències, segons publica un número extra del BOPA aquesta tarda. La decisió de l'executiu allarga fins al 2 de febrer restriccions vigents des del 18 de gener i que acabaven demà perquè "malgrat que hi ha certs indicadors d’estabilització, l'augment dels contagis dels últims dies no recomana encara l’aixecament de les mesures vigents establertes per preservar la salut pública i garantir la viabilitat del nostre sistema sanitari", es recull al decret.

Les mesures prorrogades inclouen també la impossibilitat de fer sortides dels geriàtrics i l'obligació del personal sanitari i sociosanitari de fer-se un cribratge abans d'incorporar-se a cada torn. El decret manté el límit de dues persones per taula a l'interior dels establiments, tret dels nuclis de convivència que són únicament pares i fills que viuen a la mateixa llar. A les taules exteriors es permet que hi hagi quatre persones i continuen vigents els horaris per a l'hoteleria i restauració que es van establir abans de Nadal. Servei de dinar i sopar des de les 11.30 fins a les 16 hores i entre les 19 i les 24 hores i per a bars, cafeteries i granges des de les set del matí a les set de la tarda amb l'obligació de fer dues parades d'una hora per ventilar i higienitzar les instal·lacions.

El Govern permet, tal com va decidir el 22 de gener, la celebració de competicions iesdeveniments esportius per a les categories infantil, cadet, juvenil/júnior i sènior, dins i fora del país amb un protocol dels ministeris de Salut i Esports. Aquesta mesura és la que permet que es pugui celebrar des d'avui el trofeu Borrufa.

tracking