Estacions

La Massana aporta 3 milions d'euros a EMAP

L'import es deu a "les necessitats de l'estació fins al 31 de març" arran de la pandèmia

Consell de comú La Massana Olga MolnéM. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana ha aprovat aquest matí una aportació de 3 milions d'euros a l'estació de Pal-Arinsal. La corporació ha explicat que la pandèmia de coronavirus i la impossibilitat de rebre turistes comporta "unes necessitats de tresoreria". La cònsol major, Olga Molné, ha indicat que davant de la situació de crisi sanitària teniendues opcions: tancar l'estació o obrir de manera parcial per satisfer la demanda dels residents i dels infants. Van optar per la segona, però és una decisió que "comporta més despeses".
En aquest sentit, Jordi Areny, president de la comissió de Finances, ha destacat que "la clientela no resident suposa el 90%". Així doncs, la xifra de negoci actual de l'estació és del 6% respecte a la de l'any passat i les despeses, un 30%. "Aturant els remuntadors d'Arinsal, reduïm 1,5 milions de despesa".
Segons ha exposat Areny, l'import del crèdit extraordinari, de 3 milions, "respon a les necessitats de l'estació fins al 31 de març atenent un pla de tresoreria". A més, ha detallat que "no suposarà un nou endeutament pel comú sinó que serà finançat mitjançant tresoreria". Cal recordar, que el comú va aportar 1,5 milions a l'estació a finals del 2020 per fer front a unes inversions que l'estació havia dut a terme. Unes necessitats que responien al fet d'haver tancat abans la temporada passada i a la davallada del 30% de la facturació durant l'estiu passat.
Areny ha manifestat que la pandèmia està posant entre l'espasa i la paret molts negocis, no només el comú. "Ningú pot aguantar gaire més temps aquesta situació, és obvi que a partir del 31 de març, encara que el comú tingui una tresoreria sanejada, necessitarem treure estratègies externes per fer front a les possibles despeses", ha alertat.
Tanmateix, ha indicatque estan en converses constants amb el Govern per "buscar solucions per l'estació". Així mateix, hi ha qüestions que es tracten des d'Ski Andorra, conjuntament amb totes les estacions i els sectors afectats.
tracking