Finances

La Hisenda espanyola augmenta la recaptació per l'intercanvi de dades amb Andorra

Les declaracions de la renda fora de termini van aportar 717 milions d'euros a les arques veïnes l'any passat

Oficina d'hisenda a la duana del riu RunerFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La hisenda espanyola va ingressar 717 milions l'any passat de declaracions de la renda fora de termini en un augment que s'atribueix a l'intercanvi de dades bancàries amb Andorra, segons recullen diversos mitjans de premsa del país veí. L'increment de la recaptació per aquest concepte va ser del 8% respecte a l'exercici anterior i es destaca que la primera remesa de dades de titulars espanyols amb comptes al Principat va arribar al setembre del 2019.

El Sindicato de Técnicos del Ministerio de Hacienda (Gestha) espanyol atribueix l'augment de la regularització de les obligacions tributàries a les derivades del coneixement dels comptes que ha anat aportant Andorra en compliment del conveni d'intercanvi automàtic d'informació fiscal, assenyala El Independiente. El rotatiu indica que després de l'entrega de dades del setembre del 2019 corresponents a 2018 va arribar una altra remesa d'informació el desembre passat amb dades del 2019, amb retard de tres mesos per la pandèmia.

El fet que les autoritats tributàries espanyoles tinguessin coneixement de dades fiscals de ciutadans d'aquest país al Principat hauria comportat que molts d'ells hagin fet declaracions de la renda voluntàries per evitar requeriments per l'actuació de la hisenda espanyola.

tracking