Pandèmia mundial

Defunció d'un pacient hospitalitzat per Covid

La xifrà d'òbits augmenta a 97 en una jornada amb estabilització de contagis

Hospital Nostra Senyora de Meritxell aquest octubreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els efectes de la Covid han estat la causa de la mort d'un pacient ingressat a planta al centre hospitalari, segons ha informat el Govern aquesta tarda. La defunció número 97 de la pandèmia és la quarta des del divendres i s'ha produït en una jornada en què el ministre de Salut comentava al matí que apunta a una estabilització del nombre de contagis al voltant del mig centenar. Joan Martínez Benazet ha informat que s'han registrat 47 positius des d'ahir, que eleven a 9.596 el total d'afectats per la Covid, amb 775 casos actius, 26 menys que diumenge, i 8.724 recuperacions que representen la curació de 72 afectats. I ha assenyalat que la taxa de reproducció es redueix a 0,99 després d'haver estat per sobre d'1 la setmana passada quan podria haver crescut com a resultat de l'augment de cribratges "i això no ha succeït".

L'hospital acumula 32 malalts pel virus després dels traspàs d'aquesta tarda que suposen dos pacients menys que la dades de diumenge. De la dotzena de malalts contagiats que hi ha a l'UCI s'ha posat ventilació mecànica a un altre afectat i només n'hi ha un sense intubar. A planta baixen a 20 els ingressats, quatre menys dels registrats ahir.

La situació a l'àrea geriàtrica de coronavirus d'El Cedre millora i el nombre de padrins ingressats en aquesta planta es redueix a 8. Tal i com ha explicat Martínez Benazet, durant el dia d'avui s'han donat cinc altes i actualment els pacients atesos al centre sociosanitari de Santa Coloma són 2 de Salita, 2 de Sant Vicenç, 1 de la residència Albó i 3 procedents d'urgències.

Més aules tancades

El cribratge als centres educatius ha provocat un increment del nombre de classes aïllades amb tots els alumnes a casa fins a 19, cinc més que fins ahir. Salut manté a més 48 grups escolars amb part dels estudiants a casa per la detecció de positius a l'aula. El titular de Salut ha exposat que aquests cribratges estan ajudant a controlar la pandèmia i que l'última setmana s'han fet 3.282 tests i s'han diagnosticat 13 positius.

tracking