TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. Mobilitat recomana el pas pel centre de la vila

pandèmia mundial

L'activitat de l'estació nacional de busos cau un 66% a causa de la pandèmia

El director afirma que han suprimit línies i els serveis actius no omplen la totalitat dels vehicles

L'activitat de l'estació nacional de busos cau un 66% a causa de la pandèmiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’activitat de l’estació nacional d’autobusos ha caigut un 66% a causa de les restriccions de mobilitat imposades pels països veïns per evitar la propagació de la pandèmia. Així ho va afirmar al Diari el director de la infraestructura, Jaume Vidal, que va manifestar que en els darrers nou mesos han patit una davallada molt important del nombre de viatges internacionals. “Des del març hem perdut dos terços o més de l’activitat que teníem habitualment”, va indicar.

En aquest sentit, el director va assenyalar que la pèrdua del moviment de viatgers ha provocat la suspensió de diverses línies per evitar generar més despeses de les necessàries. “Les companyies que realitzaven bastants serveis al dia els han reduït als mínims i el nombre de clients que teníem ha baixat moltíssim, al nivell que els serveis actius no omplen ni una quarta part dels vehicles”, va exposar. Vidal va considerar que la davallada de l’activitat es deu, sobretot, al blindatge fronterer realitzat per França i Espanya durant la primera onada de la pandèmia i per les restriccions de mobilitat imposades per Catalunya en els darrers mesos. “La caiguda més gran de l’activitat la vam sofrir durant els tres mesos d’aïllament general, a l’estiu vam recuperar una mica de moviment, sobretot a l’agost, i des del setembre que l’activitat ha tornat a davallar en picat”, va matisar.

El director va apuntar que aquesta situació afecta “en certa manera” a la gestió de l’estació nacional d’autobusos. “Si tenim en consideració que la infraestructura és gestionada per una societat que integra totes les grans companyies, ja que si la crisi sanitària per la pandèmia de la Covid-19 està afectant les economies de les empreses, queda palès que també tindrà impacte en la gestió de l’estació de busos”, va manifestar. Tanmateix, va afegir que “és cert que la societat ha d’assumir les despeses que es generin com a gestors, però la situació global és molt complicada”.

Quant a les perspectives de futur, Vidal va posar en relleu que tenint en compte la situació als països veïns “no és gens bona”. Així doncs, va indicar que malgrat “teníem certes esperances” en la temporada d’hivern, “la realitat és que cada cop queda més palès que està tocada i quasi no hi haurà visitants”. I va expressar que la resta de mesos fins a l’arribada de l’estiu “són tradicionalment fluixos”.

tracking