restriccions

França planteja aplicar el tercer confinament al país

França planteja aplicar el tercer confinament al país

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern francès està estudiant la possibilitat d’aplicar un nou confinament total, segons va publicar ahir Le Journal du Dimanche. El mitjà afirma que està previst que el president de la República francesa i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, compareixi aquesta setmana per anunciar la mesura, que tindria una durada mínima de tres setmanes i s’aplicaria a partir del cap de setmana.

El confinament seria el tercer a França i suposaria el tancament de tots els establiments no essencials menys les escoles, que seguirien obertes, ja que són una prioritat per al govern francès. El primer ministre Jean Castex va apuntar fa unes setmanes que el confinament és una mesura que l’executiu té sobre la taula en cas que les xifres epidemiològiques no davallin i el titular de la cartera de Salut, Olivier Véran, va afirmar que si el toc de queda a les 18 hores no té efectes s’aplicaran més mesures.

França notifica uns 22.000 contagis al dia i acumula més de 3 milions de casos confirmats des de l’inici de la pandèmia, així com 73.000 defuncions. El nombre d’hospitalitzats supera els 26.000 i 2.900 són a l’UCI.

tracking