TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Justícia

El Raonador afirma que el saig té “excessiva capacitat” per decidir els embargaments

Vila demana la pròrroga de la congelació dels lloguers dos anys més

El Raonador afirma que el saig té “excessiva capacitat” per decidir els embargamentsDemòcrates

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Raonador del Ciutadà, Marc Vila, ha defensat aquesta tarda a la comissió de Justícia que durant el 2019 va constatar una manca de proporcionalitat en els percentatges embargats als deutors. En aquest sentit, detallava que "moltes vegades les persones entenen que són massa elevats conforme amb les seves despeses". Tanmateix, indicava que "el problema de fons és que la llei dona al SAIG una excessiva capacitat de decidir". "S’hauria de donar alguna altra instrucció o establir algun mecanisme per fer una valoració una mica menys deixada al seu arbitratge sobre la situació econòmica dels deutors", reiterava.

Una de les queixes més recurrents ha estat la temàtica de l'habitatge, sobre la qual el 2019 va rebre 151 queixes i el 2020, 114. És per això, que Vila ha demanat que es prorrogui la congelació dels lloguers durant dos anys com a mesura "provisional", és a dir, "mentre que les opcions definitives no tinguin forma".

tracking