Pandèmia mundial

Andorra rebrà vacunes Pfizer al febrer del programa de l'OMS

Martínez Benazet reitera que un 22% de la població ja està immunitzada perquè ha passat la Covid

El ministre de Salut ha comparegut aquest migdiaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut ha rebut avui una comunicació del programa de vacunació Covax de l'OMS que informa que a partir del febrer hi haurà una entrega de vaccins de Pfizer, segons ha manifestat Joan Martínez Benazet. El ministre ha explicat que serà una petita quantitat de dosis i ha manifestat que es manté l'entrega de 26.400 unitats de la fòrmula d'Oxford-AstraZeneca que està prevista per als tres primers mesos de l'any dins del programa Covax. Martínez Benazet ha declarat que "no creiem que ens afectarà" l'anunci que va fer AstraZeneca la setmana passada sobre el retard en el subministrament de vacunes.

Martínez Benazet ha comentat que el ritme d'administració de les dosis que hi ha al país continua segons el calendari previst i de les 576 persones vacunades fins ahir s'espera superar els 700 avui. I ha reiterat que un 22% de la població que ja ha passat la Covid-19 està immunitzada contra la transmissió del virus i això està ajudant al control de la malaltia. Martínez Benazet ha assenyalat que els contagiats dels últims tres mesos no es vacunaran perquè està comprovat que tenen defenses contra el SARS-CoV-2 i totes les persones que estan monitoritzades amb els tests d'anticossos que es fan bimensualment a les residències i als professionals sanitaris i sociosanitaris "i conservin una xifra elevada d'anticossos passarien a la darrera fila de la vacunació perquè estan protegits". Un procediment que s'aplica perquè ha recalcat que ara hi ha "escassesa de vacunes i seria malmetre-les".

El ministre ha exposat que les següents partides de vacunes que han d'arribar des d'Espanya i França es rebran quan augmenti la proporció de dosis enviades pels laboratoris als dos països. I ha recordat que el fàrmac de Moderna es lliurarà via França però encara no hi ha cap document per signar el conveni d'entrega amb les autoritats veïnes "i esperem que no trigui gaire".

tracking